Gençlerbirligi-Bursaspor Maçinin Ardindan

Gençlerbirligi Teknik Direktörü Metin Diyadin:'Özellikle son üç haftaya göre çok daha iyi oynadik, sonucunda hak ettigimiz bir galibiyet aldik' Bursaspor Teknik Direktörü Özcan Bizati:'Deneyimimizin yetmedigi kisimlar oldu, oyundan koptugumuz kisimlar, zaten orada ilk golü yedik'.

Spor Toto 1. Lig'in 14. haftasinda konuk ettigi Bursaspor'u 2-0 yenen Gençlerbirligi'nde teknik direktör Metin Diyadin, son üç haftaya göre çok daha iyi oynadiklarini, sonucunda hak ettikleri bir galibiyet aldiklarini belirtti.

Metin Diyadin, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, maça mutlak 3 puan için çiktiklarini belirterek, "Bizim için bes maçlik galibiyet serisinden sonra üç maçlik da bir maglubiyet serisi oldu. Sonucunda bu maçi kazanmak istiyorduk ki o bes maçlik serideki kadromuzu üç maç sonra tekrar sahaya çikarabildik çünkü çok dar bir kadromuz var." diye konustu.

Ideal kadrolarinda zaman zaman sakatliklar yasadiklarinda ciddi sikintilar çektiklerini dile getiren Diyadin, "Genç bir kadromuz var, zaman zaman dalgalanmalar olabiliyor. Hem sakatliklardan hem tecrübesizlikten dolayi. Bursaspor'a gelince onlar da son iki haftayi maglup kapattilar. Bursa da önemli bir futbol sehridir. Iki takim da ofansif kadroyla sahaya çikti. Özellikle son üç haftaya göre çok daha iyi oynadik, sonucunda hak ettigimiz bir galibiyet aldik." degerlendirmesinde bulundu.

Diyadin, yeniden bir galibiyet serisi yakalamak istediklerini ve oyuncularinin da mental ve fizik olarak kendileri gibi oynadiklarinda herkesi yenebilecek kapasitede olduklarini aktardi.

- Bursaspor cephesi

Bursaspor Teknik Direktörü Özcan Bizati, ortaya koymalari gereken karakteri iki maçtir ortaya koyamadiklarini belirterek, "Bu karakteri ortaya koyacak olan da oyuncularimizla birlikte bizleriz, o karakteri tekrar ortaya çikarmamiz gerekiyor. Daha önce bunu basardilar, yine basarabilirler." diye konustu.

Tecrübeli teknik adam, "Deneyimimizin yetmedigi kisimlar oldu, oyundan koptugumuz kisimlar, zaten orada ilk golü yedik, son gol için söylenecek bir sey yok. Ilk golde motivasyon düsüklügünden dolayi geri düsmüs olduk." ifadelerini kullandi.

Bizati, "Sahaya 11 kisi çiktiginizda o 11 kisinin kazanan bir karakter ortaya koymasi gerekiyor. Disaridaki sorunlardan çok içerideki sorunlarla ugrasmak gerekiyor. O karakteri ortaya çikarmak için içerideki sorunlari halletmemiz gerekiyor." açiklamasinda bulundu.

Kaynak: AA