Fatih Terim Açiklamasi 'Güzel Bir Gece Oldu, Garantiledik, Namaglubuz Ve Bastan Beri Lideriz'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Olimpik Marsilya maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Güzel bir gece oldu. Garantiledik, namaglubuz. Bastan beri lideriz" dedi.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu besinci maçinda Galatasaray Fransiz temsilcisi Olimpik Marsilya’yi 4-2 maglup etti. Karsilasmanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Basarili isler yapmis bir teknik adam ve çok basarili bir takimla oynayacagimizi söylemistim. 25 ay sonra 4 gol yediler. Dün taraftarimizin etkisini söylemistim. Oyuncularimizla beraber oldugu zaman Ali Sami Yen’de yenemeyecegimiz kimse yok demistim. Bugün de o oldu. Bugünkü futbolumuzun güzelliginde hakemlerin de etkisi oldugunu düsünüyorum. Az düdük çaldi. Oyun içerisinde belki top onlarda daha fazla gözükse de oyunun genel hakimiyeti bizdeydi. Yüksek tempoda maç oynadik. Zaman zaman pres yaptik. Çok da basarili da olduk. Topu geri kazanmada çok basariliydi. Bugün son yillarin en iyi geçis oyunun oynadik. Çabuk hücumlarla bayagi pozisyon yakaladik. Dinamik takim görüntüsü verdik. Çok kaliteli kadrosu var. Merkezimiz mükemmel oynadi. Iki bekimiz de onlara uydu. Bugün evlatlarimin neler yapabilecegini söylemistim. Bugün çok mutluyum. Giren, çikan oyuncularimiz övgüyü hak ediyor. Taraftarlarimiza da tesekkür ederim. Güzel bir gece oldu. Garantiledik, namaglubuz. Bastan beri lideriz. Önemli bir takim, önemli kadro. Önemli bir hoca. Sonuç tarihi bir galibiyet bence" diye konustu.



"Lazio ile kiran kirana bir maç olacak"

Grubun son maçinda deplasmanda oynanacak Lazio karsilasmasi için de konusan Terim, "Bu grubun Sampiyonlar Ligi grubu oldugunu, o ayarda oldugunu bastan söylemistim. Herhalde hak vermissinizdir. Lazio ve Marsilya iyi takimlar demistim. Lazio bize yetisti. Saha avantaji var. Bizim puan avantajimiz var. Güzel bir maç olacak. Lider basladik, lider gidiyoruz. 14 puanla Roma’ya gidebilirdik. Ciddi kiran kirana maça gidiyoruz. Çok iyi bir takima gidiyoruz. Müthis hocalari olan bir takim. Iyi bir maç olacak. Her yerde herkesle oynayabiliriz. Kazaniriz, kaybederiz ama oyun anlayisimizi her geçen gün biraz daha ilerletiyoruz" seklinde konustu.



"Mükemmel iletisimi olan bir hakem ile maç oynadik"

Mücadelenin hakemleriyle ilgili konusan deneyimli teknik adam, "Evet seyircilerimizin olayindan sonra çok tesekkür etti, orta ve dördüncü hakem. UEFA yetkilisi de tesekkür etti. Ben de tesekkür ederim seyircimize bizi dinledigi için. Sahaya bir sey atmak bize bir sey kazandirmaz. Mükemmel iletisimi olan bir hakem ile maç oynadik. O konuya pek girmek istemiyorum. Bugünün keyfini sürmek istiyorum. Cezalarimiz da açiklansin. Gerekli sekilde cevap verecegiz. Vermeyenlerden degiliz. Maçin hakemi harika bir maç yönetti. Ilk defa bizim maçimizi yönetti. Benim Avrupa’da kulüp bazinda oyundan atilmisligim yok. Italya’da bir tane atildim. O da Türk hakem tarafindan" ifadelerini kullandi.

"Feghouli çok iyi profesyonel"

Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli’nin iyi bir profesyonel oldugunu belirten Fatih Terim, "Hocaniz sizi oynatmayacak, bazen kenarda isinmaya bile göndermeyecek, siz hiçbir sey olmamis gibi profesyonelce ne suratinizi asacaksiniz ne üzüldügünü belli edeceksin ama çalisacaksiniz. Saygi bekleyen insanlarin önce kendinin saygili olmasi lazim. O tip oyunculara saygi duyuyorum. Bu profesyonelligi beni çok etkiliyor. Samimi sevgi ve saygi var. Hocanin bildigi var diyen profesyonel. 5 dakika konustuk. O günden beri oynamaya basladi.

Her geçen daha da iyi olacak. Sahanin içerisinde bu tip profesyonellere ihtiyacimiz böyle genç takimda. Feghouli’ye tesekkür ederim. Futbolu nasil oynarsa oynasin kalbini ve niyetini bildigim için ben de ona saygi duyuyorum. Çok kötü zamanlarda da onu oynattim. Kötü zaman biz variz zaten. Galatasaray da mesela bizi iyiyken çagirdi. Onun için onlarin kötü zamanlarinda yanlarindayim. Oyunculari yönetmek hiç kolay degil" açiklamasinda bulundu.

"Kafamdaki oyun anlayisina en yakin oynadigimiz maç"

Bugün oynanan futbolu degerlendiren basarili teknik adam, "Bugünkü maç, oynadigimiz futbol bu sezonki oynadigimiz birçok iyi maçlara oranla en iyisi bu. Oynama düsüncemize en yakin futbolu oynadik. Ama bu oyuna katacagimiz çok sey olacak. Güzel goller de yemedik. Ben onlara çirkin gol diyorum. Sevindirici olan çok pozisyona giriyoruz. Türkiye liginde en çok pozisyona giren biziz. Devreye 2-0 girdigimiz için mutluyum. Bu oyunu tabii ki gelistirecegiz. Bunu oynamak önemli bir sey. Marsilya, Avrupa’nin en iyi kadrosuna ve en iyi hocalarindan birine sahip. Kolay bir takim degil. Bunun üstüne koyarak gitmemiz lazim. Kafamdaki oyun anlayisina en yakin oynadigimiz maç bu" diye konustu.

Kaynak: İHA