Belçika'da Covid-19 Önlemleri Sikilastirildi

Belçika’da Covid-19 salgini ile mücadele kapsaminda tedbirler sikilastirildi. Gece kulüpleri ikinci bir duyuruya kadar kapatildi.



Güney Afrika’da tespit edilen ve "Omicron" olarak adlandirilan yeni Covid-19 mutasyonunun Avrupa’da ilk kez Belçika’da tespit edilmesinin ardindan hükümet, Covid-19 salgini ile mücadele kapsaminda tedbirler sikilastirdi. Salginin yayilmasini ve saglik sistemi üzerindeki yükü hafifletmek için alinan tedbirler arasinda, tüm restoran ve bar gibi isletmelerde bir masaya en fazla 6 kisinin oturmasina izin verilecek ve söz konusu isletmeler en geç 23.00’da kapatilacak.

Gece kulüpleri bir sonraki duyuruya kadar kapali kalacagi ifade edilirken, spor müsabakalarina seyirci alinmayacagi açiklandi.

Söz konusu yeni tedbirlerin 27 Kasim’dan itibaren uygulanmaya baslayacagi ve 15 Aralik’ta yapilacak olan degerlendirmeye kadar 3 hafta boyunca yürürlükte kalacak.

Belçika’da 16 Kasim-22 Kasim haftasinda günlük ortalama 16 bin 762 yeni vaka tespit edilirken, söz konusu haftada vaka sayisinda yüzde 48’lik artis yasandi. Belçika’da su anda 669’u yogun bakimda olmak üzere 3 bin 462 kisi hastanelerde Covid-19 nedeniyle tedavi altinda bulunuyor.

Belçika’da, salginin basindan bu yana 1 milyon 679 bin 861 kiside Covid-19 tespit edilirken, 26 bin 792 kisi ise virüs nedeniyle hayatini kaybetti.

Kaynak: İHA