Olimpik Marsilya'yi 4 Golle Geçen Galatasaray, Gruptan Çikmayi Garantiledi

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda konuk ettigi Fransa temsilcisini 42 maglup eden sarikirmizililarin, ilk 2 sirada yer almasi kesinlesti Galatasaray, 4. kez mücadele ettigi UEFA Avrupa Ligi gruplarinin tamamindan çikmayi basardi Fatih Terim'in ögrencileri, 'Kupa 2'de bu sezon yaptigi 9 maçta da (5 galibiyet, 4 beraberlik) maglubiyet yüzü görmedi Elde edenin büyük avantaj saglayacagi grup liderligi, 9 Aralik Persembe günü yapilacak LazioGalatasaray maçinda belli olacak

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nun 5. haftasinda konuk ettigi Fransa temsilcisi Olimpik Marsilya'yi 4-2 yenen Galatasaray, son hafta maçlari öncesi gruptan çikmayi garantiledi.

Nef Stadi'nda yapilan maçin ilk dakikalarinda top daha çok konuk takimin kontrolünde kaldi ancak ilk ciddi pozisyonu 11. dakikada sari-kirmizili ekip, Mbaye Diagne ile yakaladi. Senegalli oyuncunun sutunda top direkten dönerken Galatasaray, hemen bir dakika sonrasinda Alexandru Cicaldau'nun golüyle 1-0 öne geçti. Sag kanattan Sofiane Feghouli ve DeAndre Yedlin ile etkili olan Galatasaray, 30. dakikada Duje Caleta-Car'in kendi kalesine attigi golle farki 2'ye çikardi.

Ikinci yarida da iyi bir performans sergileyen sari-kirmizili ekip, Feghouli'nin 64. dakikada buldugu golle farki 3'e çikardi. Maçin 68. dakikasinda Arkadiusz Milik'in attigi golle skor 3-1'e gelirken kalan dakikalarda konuk takim daha baskili oynadi. Rakibine gol sansi vermeyen ev sahibi takim, 83. dakikada Ryan Babel'in ayagindan buldugu golle bir kez daha 3 fark yakaladi. Bu golden iki dakika sonra sari-kirmizililar, Milik'in golüne engel olamadi. Kalan bölümde iki takim da tabelayi degistirecek golü bulamadi ve maç 4-2 Galatasaray'in üstünlügüyle sona erdi.

E Grubu'nda çiktigi 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik alan ve namaglup lider yoluna devam eden Galatasaray, puanini 11'e çikardi. Bu sonuçla sari-kirmizili ekip, grubu ilk 2'de bitirmeyi garantiledi.

"Kupa 2"de gruplardaki ilk 4 maçini da beraberlikle tamamlayan ve ilk kez maglup olan Olimpik Marsilya'nin ise organizasyona veda etmesi kesinlesti.

- Dördüncü kez gruplardan çikti

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde 4. kez grup asamasini geçti.

Avrupa'nin 2 numarali kupasinda statü degisikligi yapilarak gruplarin getirilmesinin ardindan sari-kirmizili ekip, 4. kez gruplarda mücadele etti.

2007-2008, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarinda grup asamasini geçen Galatasaray, bir kez daha adini üst tura yazdirdi.

- Avrupa'da son 9 maçta yenilmedi

Galatasaray, Avrupa kupalarinda çiktigi son 9 maçta maglup olmadi.

Bu sezon UEFA Sampiyonlar Ligi elemelerindeki PSV maçlarinda yenilen sari-kirmizili takim, sonrasinda UEFA Avrupa Ligi'nde eleme ve grup asamalarinda 9 maça çikti.

Galatasaray, elemelerdeki 4 müsabakada ikiser galibiyet ve beraberlik yasarken, grupta ise 5 karsilasmada 3 galibiyet, 2 beraberlik aldi.

- Ilk kez 2 gol birden yedi

UEFA Avrupa Ligi'ndeki savunma performansiyla dikkati çeken sari-kirmizili takim, E Grubu'nda ilk kez kalesinde bir maçta 2 gol birden gördü.

Gruptaki ilk 4 maçta 3 gol atip 1 gol yiyen Galatasaray, Olimpik Marsilya müsabakasinda 4 kez fileleri havalandirip, 2 gole engel olamadi.

- Lider, son maçta belli olacak

Galatasaray'in namaglup lider durumda bulundugu E Grubu'nda ilk sirayi alacak takim, son maçta belirlenecek.

Statü geregi ilk sirada gruptan çikacak takim, subat ayinda maç yapmayacak ve dogrudan son 16 turuna adini yazdiracak. Ikinci olan takim ise UEFA Sampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. bitiren takimla son 32 turu maçina çikacak.

E Grubu'nda lider, 9 Aralik Persembe günü Italya'da oynanacak Lazio-Galatasaray maçiyla belirlenecek. Grupta sari-kirmizili ekip 11 puanla liderligini sürdürürken, Lazio ise 8 puanla ikinci sirada yer aliyor.

Iki takim arasinda Istanbul'da yapilan ilk maçi Galatasaray 1-0 kazanmisti. Sari-kirmizili takim, Italya'dan lider dönmesi durumunda subat ayini bos geçerek UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna mart ayinda devam edecek.

UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmesi kesinlesen Marsilya'nin UEFA Konferans Ligi'ne gidip gitmeyecegi de Lokomotiv Moskova ile yapacagi son maçta belli olacak.

- Cicaldau, gol sayisini 4'e çikardi

Galatasaray'in sezon öncesinde kadrosuna kattigi Rumen orta saha oyuncusu Alexandru Cicaldau, resmi maçlardaki 4. golünü atti.

Sari-kirmizili ekibin en istikrarli oyuncularindan olan Cicaldau, Süper Lig'de 12 karsilasmada 3 kez fileleri havalandirirken, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 5. maçinda ilk golünü kaydetti.

- Feghouli, Avrupa Ligi'nde atmaya devam ediyor

Sari-kirmizili takimin Cezayirli kanat oyuncusu Sofiane Feghouli, UEFA Avrupa Ligi'nde üst üste 2 maçta fileleri havalandirdi.

Ön elemelerdeki St. Johnstone müsabakasinda gol atan tecrübeli futbolcu, gruplarda ise 4. haftadaki Lokomotiv Moskova müsabakasinda gol sevinci yasadi. Olimpik Marsilya karsisinda takiminin 3. golünü kaydeden Feghouli, UEFA Avrupa Ligi'ndeki gol sayisini 3'e çikardi.

Feghouli, Spor Toto Süper Lig'de ise 1 kez aglari sarsti.

- Babel oyuna girdi, golünü atti

Galatasaray'in Hollandali futbolcusu Ryan Babel, oyuna girdikten bir dakika sonra fileleri havalandirdi.

Müsabakanin 82. dakikasinda Kerem Aktürkoglu'nun yerine oyuna giren Babel, 83. dakikada buldugu pozisyonu golle sonuçlandirdi.

Performansiyla tartisilan Babel, bu sezonki 19. resmi maçinda ilk golünü kaydetti.

- Muslera penaltiyi kurtardi ama yetmedi

Sari-kirmizili ekibin tecrübeli kalecisi Fernando Muslera, 68. dakikada penaltiyi kurtarmasina ragmen golü engelleyemedi.

Müsabakanin 67. dakikasinda kazanilan penaltinin basina Olimpik Marsilya'da Arkadiusz Milik geçti. Polonyali futbolcunun vurusunda Muslera sagina gelen topun aglara gitmesine engel oldu. Ancak dönen topu tamamlayan Milik, mesin yuvarlagi aglara gönderdi.

- Sahaya atilan yabanci maddelere Terim ve Muslera müdahalesi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve takim kaptani Fernando Muslera, sahaya yabanci madde atan taraftarlari uyardi.

Müsabakanin 37. dakikasinda Olimpik Marsilya'dan Matteo Guendouzi korner kullanmak için köse gönderine geldi. Bu sirada Fransiz futbolcuya tribünden yabanci madde atildi.

Köse gönderinin yanina gelen Fatih Terim ile kaleci Muslera, taraftarlara yabanci madde atmamalari konusunda uyarida bulundu.

Stat hoparlörlerinden de sik sik anonslar yapilarak sahaya yabanci madde atilmamasi istendi.

Kaynak: AA