Munir Mohamedi Açiklamasi 'En Az Gol Yiyen Takim Olarak Çikisimizi Sürdürecegiz'

Spor Toto Süper Lig’de en az gol yiyen takimlar arasinda yer alan Hatayspor’un kalecisi Munir Mohamedi, ligin sonlarina dogru da en az gol yiyen takim olarak çikislarini sürdürmek istediklerini söyledi. Hatay’da olmaktan mutlu oldugunu, futbolu Hatayspor’da da birakabilecegini söyleyen Munir, en çok künefeyi sevdigini belirtti.

Süper Lig’de 13 hafta itibari ile 26 puanla ikinci sirada yer alan Hatayspor, kalesinde gördügü 10 golle Konyaspor ile birlikte ligin en az gol yiyen takimlari arasinda yer aliyor. Bu sezonki çikisini ve zirve takibini sürdüren bordo-beyazli ekibin basarili kalecisi Munir Mohamedi bu basarinin takim olmaktan geçtigini söyledi.



32 yasindaki Munir Mohamedi daha önce de Türkiye’den teklif aldigini belirterek, “2018 Dünya Kupasi’ndan sonra birkaç Türk takimindan teklif aldim. Ama Ispanya’daydim, kontratim vardi, kendi sehrime yakindim. Orada rahat oldugum için kalmayi tercih ettim” dedi.

Fasli kaleci, takim halinde defans hatlarini koruduklari takdirde basarili olacaklarini belirterek, “Tabi ki iyi gidiyoruz. Ligin en az gol yiyen takimiyiz ama bunu bana baglamamak lazim. Çünkü bunu takim olarak yapabiliyoruz. Sadece defanstan, kaleciden degil forvetten süregelen defans kurgusu bu. Ama oyuncularin yapmasi gereken bunlar, ellerinden geleni yapiyorlar. Çünkü ne kadar takim halinde defans hatlarini korursak o kadar basarili oluruz. Bunu sadece bana baglamamak lazim. Ayrica eger böyle devam edersek ligin sonlarina dogru en az gol yiyen takim çikisimizi sürdürecegiz. Böyle de devam ettirmek istiyoruz” diye konustu.



"AVRUPA’YA GITMEK ISTIYORUZ"

Geçen sezon Avrupa’ya çok yakin olduklarini ama kaçirdiklarini belirten Munir, bu sezon Avrupa kupalarina gitmek istediklerini söyleyerek, söyle devam etti:

“Tabi ki Avrupa’ya gitmek istiyoruz. Geçen sezon çok yakindik gitmeye ama gidemedik. Su anda ilk hedefimiz pazar günü Sivasspor maçinda galip gelmek. Maç maç gidersek hedefimize daha çok yaklasiriz. Tabi ki takim olarak Avrupa’ya gitmek istiyoruz. Hatayspor ve taraftarlarina güzel bir hikaye yasatmak istiyoruz. Geçen sene kiyisindan döndük, gidemedik. Bu sene gitmek istiyoruz. Çünkü stadimizda da güzel bir ambiyans var. Takim halinde çalisip, ligi en iyi yerde bitirip, Avrupa’ya gitmek istiyoruz. Zaten bunu da arkadaslarimizla konusuyoruz.”

"HATAY’DA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM"

Munir Mohamedi aile ortami oldugu zaman basarinin geldigini ve Hatay’da olmaktan mutlu oldugu belirterek, “Burada olmaktan, Türkiye’de, Hatayspor’da olmaktan dürüstçe söyleyebilirim ki çok mutluyum. Çünkü burada disarida rahatim, taraftarimizin ilgisi, takimin ilgisinden dolayi kendimi evimde gibi hissediyorum. Bu da sahaya yansiyor. Antrenmanlar iyi geçtiginde, disarida ilgi gördügünde, aile ortami oldugu zaman basari geliyor. Gelecek planlamamla ilgili olarak burada da bitirebilirim ama su anda çok bir sey söyleyemem. Türkiye’de olmaktan çok mutluyum" açiklamasini yapti.

Türkiye’de yemeklerde asiri baharat kullanildigini, kilo almamak için buna dikkat ettigini ve en çok künefe yemeyi sevdigini belirten Munir, “Ispanya ile Türkiye’yi yemek konusunda karsilastirirsak Türkiye’de asiri baharat kullaniliyor. Çok çesitli baharatlari var. Tabi ben yemek söyledigim zaman buna dikkat etmem lazim, sürekli siparis verdigimiz zaman veya yemek istedigim zaman baharatsiz ve acisiz olsun diye sürekli bunlari söylüyorum. Çünkü bunlara dikkat etmem gerek, bunlara dikkat etmezsem kesin kilo alirim. Ama ben orijinal olarak Arabim. Arap oldugum için annemde evde Arap mutfagini yaptigi için birbirine çok yakin. Hatay’in yemeklerini çok begeniyorum. Birçok sevdigim yemek var ama en çok begenerek yedigim künefe” dedi.

Fasli file bekçisi, Türkçe olarak "merhaba, nasilsin, gel, görüsürüz, günaydin" gibi kelimeleri ögrendigini de sözlerine ekledi.

(Gökhan Aklan /IHA)

Kaynak: İHA