GÜNDEM ÖZETI / 25 Kasim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Parlamentolar Arasi Birlik 143'üncü Genel Kurulu'na katilmak üzere Madrid'e gidecek.

(Ankara/ 17.00)

2- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, 8. ITT Helal Fuari ve 7. Dünya Helal Zirvesi açilisina katilacak, 37. ISEDAK Bakanlar Toplantisi kapanis konusmasini yapacak.

(Istanbul/11.30/15.10)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Kadina Yönelik Siddet Izleme Komitesi 2021 Yili Toplantisi'na katilacak.

(Ankara/14.00)

2- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Bayrakli'da hak sahiplerine teslime hazirlanan konutlar ile Manavkuyu, Mansuroglu ve Salhane mahallelerinde incelemelerde bulunacak. Depremden etkilenen vatandaslarla bir araya gelecek.

(Izmir/13.30-17.00)

3- CHP Genel Baskan Yardimcisi Faik Öztrak baskanligindaki Ekonomi Masasi heyeti OSTIM'de OSB Bölge Müdürlügü'nü ziyaret edecek.

(Ankara/14.00)

4- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Saglik Bakanliginin 2022 yili bütçesi görüsülecek.

(TBMM/10.00)

EKONOMI FINANS

1- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Küçükbas Damizlik Koyun Üretim Merkezi Protokol Töreni'ne katilacak, Ulusal Zeytin ve Zeytinyagi Konseyi ile toplanti yapacak, Binali Yildirim baskanliginda düzenlenecek "Deprem Konutlari" konulu toplanti ile Ticaret Odasi ve EBSO toplantisina istirak edecek.

(Izmir/12.30-19.00)

2- Ticaret Bakani Mehmet Mus, Islam Isbirligi Teskilati (IIT) Üyesi Ülkeler Arasinda Tercihli Ticaret Sistemi (TPS-OIC) Ticaret Bakanlari çalisma kahvaltisina katilacak.

(Istanbul/09.30)

3- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Uluslararasi Demiryolu, Hafif Rayli Sistemler, Altyapi ve Lojistik Fuari-Eurasia Rail Fuari Açilis Töreni'ne istirak edecek.

(Istanbul/11.00)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB), Para Politikasi Kurulu toplanti özetini, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.00/14.30)

GÜNCEL

1- Türkiye Maarif Vakfi tarafindan düzenlenen ve AA'nin "Global Iletisim Ortagi" oldugu "Istanbul Egitim Zirvesi" baslayacak.

(Istanbul/13.00)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde, E Grubu'nda Galatasaray, Fransa'nin Olimpik Marsilya ekibini konuk edecek; D Grubu'nda Fenerbahçe, deplasmanda Yunanistan'in Olympiakos takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/20.45/Pire/23.00)

2- A Milli Erkek Basketbol Takimi, FIBA 2023 Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri B Grubu'ndaki ilk maçinda deplasmanda Belarus ile karsi karsiya gelecek.

(Minsk/19.30)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 12. haftasinda Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda Anadolu Efes'i konuk edecek.

(Istanbul/20.45)

4- Basketbol FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi A Grubu'nda Hatayspor, Polonya'nin Polkowice takimini konuk edecek, C Grubu'nda ÇBK İçel Yenisehir Belediyesi deplasmanda Polonya'nin AZS UMCS Lublin takimiyla, F Grubu'nda OGM Ormanspor, deplasmanda Macaristan'in Ludovika FCSM Csata ekibiyle karsi karsiya gelecek.

(Hatay/18.30/Lublin/20.00/Budapeste/22.30)

5- Voleybol CEV Kadinlar Sampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ilk maçinda Fenerbahçe Opet, Rusya'nin Dinamo-Ak Bars Kazan takimini konuk edecek; C Grubu'ndaki ilk mücadelesinde Türk Hava Yollari, Italya'nin Igor Gorgonzola Novara takimina konuk olacak.

(Istanbul/19.00/Novara/22.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA