Galatasaray-Olimpik Marsilya Maçinin Ardindan

Olimpik Marsilya Teknik Direktörü Jorge Sampaoli:'Çok hata yaptik. Hiç ummadigimiz anda gol yedik. Maç bir anda bizim için yokus asagi gitmeye basladi' 'Bizim için büyük bir hayal kirikligi oldu. Biz liderligi bekliyorduk' Fransa temsilcisinin golcüsü Arkadiusz Milik:'Galatasaray çok kararliydi ve galibiyeti hak etti'

Olimpik Marsilya Teknik Direktörü Jorge Sampaoli, UEFA Avrupa Ligi'nden elenmeleri kesinlestigi için büyük bir hayal kirikligi yasadigini söyledi.

Arjantinli teknik adam, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nun 5. haftasinda Nef Stadi'nda Galatasaray'a 4-2 yenildikleri maçtan sonra düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Hatali yedikleri gollerin ardindan maçin kontrolünü kaybettiklerini dile getiren Sampaoli, "Çok hata yaptik. Hiç ummadigimiz anda gol yedik. Maç bir anda bizim için yokus asagi gitmeye basladi. Maalesef böyle maçlarda rakip hiçbir sekilde bizim eksikliklerimizi affetmez." ifadelerini kullandi.

Kura çekiminden sonra Galatasaray'in yani sira Lazio ve Lokomotiv Moskova'nin da yer aldigi grupta liderligi hedeflediklerini aktaran Sampaoli, "Bizim için büyük bir hayal kirikligi oldu. Biz liderligi bekliyorduk. Önceki maçlarda çok puan kaybettik. Çok zorlu bir kulvarda oynuyoruz. Oyuncularimiz çok genç ve olgunlasmalari gerekiyor. Daha sonraki maçlarda takimimin daha hizli tecrübe kazanmasi için elimden geleni yapacagim." diye konustu.

Seyirci baskisinin takimini etkiledigini aktaran 61 yasindaki teknik adam, "Aslinda baskiya alisigiz ama oyuncularimizin çok genç olmasi, hatalarin yapilabilmesi bu maçi kaybetmemize sebep oldu. Erken yedigimiz 2 gol ve seyirci baskisi psikolojik olarak Türk tarafinin daha güçlü olmasini sagladi." degerlendirmesinde bulundu.

- Milik: "Galatasaray galibiyeti hak etti"

Müsabakada 2 gol atan Olimpik Marsilya'nin Polonyali santrforu Arkadiusz Milik, sari-kirmizili takimin galibiyeti hak ettigini söyledi.

Istanbul'a galibiyet için geldiklerini aktaran Milik, "Ilk 20 dakika bizim için çok zordu. Zor bir maç olacagini bekliyorduk ve amacimiz kazanmakti. Futbol da böyle bir sey. Galatasaray çok kararliydi ve galibiyeti hak etti." diye konustu.

Grupta iddialarini sürdürmek için Galatasaray maçinda sahaya galibiyet için çiktiklarini belirten 27 yasindaki golcü futbolcu, "Burada 3 puan almak için oynadik. Baska sansimiz da yoktu. Daha fazlasini yapabilirdik. Gerçekten çok üzgünüm." ifadelerini kullandi.

Karsilasmada süre almayan milli futbolcu Cengiz Ünder'in Marsilya'daki performansini degerlendiren Milik, "Cengiz, çok iyi bir futbolcu. Onu özledik. Geldiginden beri bize çok sey katti. Bugün bizimle olmayan baska futbolcular da vardi ama bunlar maçi kaybetmemiz için bir bahane olamaz." seklinde görüs belirtti.

Fransa temsilcisi, E Grubu'nda 5. haftanin ardindan 4 puanda kaldi ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti. Olimpik Marsilya, UEFA Konferans Ligi'nde yoluna devam edebilmek için Lokomotiv Moskova ile yapacagi son maçin sonucunu bekleyecek.

Kaynak: AA