Basketbol Açiklamasi THY Avrupa Ligi

Fenerbahçe Beko: 84 Anadolu Efes: 89.

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 12. haftasinda Anadolu Efes, deplasmanda Fenerbahçe Beko'yu 89-84 yendi.

Karsilasmaya iyi baslayan ve etkili savunmasiyla rakibini hücumlardan bos çeviren Fenerbahçe Beko, De Colo ve Shayok'un elinden buldugu sayilarla ilk 5 dakikayi 15-6 önde geçti. Bu bölümden sonra toparlanan Anadolu Efes, Henry'nin üçlügü disinda isabet bulmakta zorlanan sari-lacivertli ekip karsisinda farki eritti ve ilk periyodu 20-18 üstün tamamladi.

Ikinci periyoda Larkin'in basketleriyle baslayan ve farki 5 sayiya çikaran (20-25) Anadolu Efes'e yanit üst üste iki üçlük atan Polonara'dan geldi: 26-25. Simon ve Micic'in basketleriyle 36-33 geriye düsen sari-lacivertli takim, ilk yarinin bitimine iki dakika kala aldigi moladan güçlü döndü. Vesely, Biberovic ve Booker ile 8 sayilik seri yakalayan sari-lacivertli ekip, soyunma odasina 41-36 önde gitti.

Taraftarinin destegini arkasina alarak ikinci yariya da hizli baslayan Fenerbahçe Beko, Vesely ve Shayok'un basketleriyle farki 10 sayiya kadar çikardi: 46-36. 25'inci dakikasinda skora 51-51'lik denge gelen mücadelede Guduric ile 7 sayilik seri yakalayan ve farki yeniden açan sari-lacivertliler, bu çeyregi de 67-56 üstünlükle kapadi.

Son çeyrekte Anadolu Efes, Micic ve Larkin'in üst üste üç üçlügüyle farki üç sayiya (74-71) indirdi. Son dakikalarinda büyük çekismenin yasandigi maçin bitimine 40 saniye kala Larkin'in basketiyle 85-84 öne geçen lacivert-beyazli ekip, Micic'in serbest atislariyla galibiyet için önemli bir avantaj yakaladi: 84-87. Kalan bölümde Fenerbahçe Beko'nun çabalari yeterli olmadi ve Anadolu Efes salondan 89-84 galip ayrildi.

Bu sonuçla Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde altinci galibiyetini elde ederken, Fenerbahçe Beko üst üste dördüncü maglubiyetini yasadi.

Kaynak: AA