Sergen Yalçin Açiklamasi 'Avrupa Defterini Kapattik Artik Lige Odaklanmaliyiz'

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin, 2-1 kaybedilen Ajax maçinin ardindan yaptigi açiklamada, Avrupa defterini kapattiklarini ve artik lige odaklanmalari gerektigini söyledi. Takimin iyi bir reaksiyon gösterdigini de ifade eden Yalçin, “Takimin ayni reaksiyonu ligde de vermesini bekliyorum. Çikisa geçmek istiyoruz” açiklamasini yapti.

UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçinda Ajax’a 2-1 maglup olan Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Kötü bir futbol oynamadiklarini ifade ederek sözlerine baslayan Yalçin, “Mücadeleci, iyi ve zevk veren bir maç oldu. Oyunun ilk yarisinda kirilma anlari oldu. 1-0’dan sonra 2. golü bulabilirdik ve rakibin direnci kirilabilirdi. Iyi bir takimla oynuyorsunuz ve üzerimize geliyorlar. bunun neticesinde 2 gol yiyerek mücadeleden maglup ayrildik ve Avrupa defterini kapattik bugün. Kuralar çekildiginde bu grupta iyi seyler yapabilecegimizi düsündük ama özellikle birçok sakatlik sonrasinda istediklerimizi yapamadik. Bizim için iyi bir periyot olmadi. Burada yasadigimiz performanstan dolayi üzgünüz ama yapacak bir sey yok. Futbolda bazen isler istediginiz gibi gitmiyor. Tekrar dönmemiz lazim. Özellikle ligden bahsediyorum. Sampiyonlar Ligi’nde zaten çok büyük hedefler koymuyoruz ama bu kadar kötü hedefler de koymuyoruz. Asamalar istedigimiz gibi gitmedi. Ligde de saglikli sekilde gitmiyoruz. Bu seneki performanslar beklentinin altinda. Takim olarak ve teknik ekip olarak beklentiye cevap veremiyoruz. Normale dönmemiz gerekiyor ve kazanmaya alismamiz gerekiyor. Besiktas gibi oynamamiz gerekiyor. Bu pozisyona gelmemiz için çalisiyoruz. Umarim cumartesiden itibaren isler istedigimiz duruma döner” ifadelerini kullandi.

“Su ana kadar beklentiyi karsilayamadik”

Besiktas taraftarinin maçin ardindan kendisinden söz vermesini istemesiyle ilgili de konusan Sergen Yalçin, “Keske benim söz vermemle olsa her sey. Ben zaten söz veririm. Futbol çok baska bir oyun. Tamamen fizik gücü ve mücadeleye dayali bir oyun. Bu sene genis bir kadromuz var, beklenti çok fazla ama buna su ana kadar cevap veremedik. Bugün oyun kötü degildi. Basa bas bir mücadele oldu. Kirilma anlari bizim lehimize dönmeyince maglup olduk. Bu kadar psikolojik sikintinin içinde böyle bir direnç göstermesi bizi mutlu etti. Umarim cumartesi de böyle devam. Öyle düsünüyoruz ve böyle umut ediyoruz. Umarim bunu basarabiliriz” dedi.



“BU ORTAMDA HOCALIK YAPMAYA ÇALISIYORUZ”

Devre arasinda forvet bölgesine transfer isteyip istemedigiyle ilgili de konusan Yalçin, “Su anda devre arasi için bir planlama yapmadik. Batshuayi yoktu ve sakatliktan döndü. Kenan var, Güven var ve yabanci kontenjanimiz dolu. Kisa süre içinde birini gönderip nasil birini alabiliriz. Ekonomi var, Euro aldi basini gidiyor. Su anda transfer yapmak kolay degil. Bizim kadromuz lig için yeterli. Bitiricilik konusuna gelince, is o noktada olunca oyuncunun becerisine kalmis bir durum oluyor. Topu oraya kadar getirmek de çok önemli. Oynadigimiz maçlarda çok büyük sanssizliklar var. Galatasaray maçinda bizim aleyhimize verilen penaltiyla, Alanya deplasmaninda bizim için verilmeyen penalti ayni pozisyondu. Bizim maçlarda VAR devreye girmiyor. Televizyon görüntüleri pozisyon bittikten sonra veriyor. Biz görüntüleri istiyoruz, TFF ve yayinci kurulus bize “Görüntüleri sildik” diyor. Lehimize verilmeyen kararlarin görüntüleri pozisyon bittikten sonra veriliyor. Biz de kenarda bekliyoruz ne olduguna bakmak için. VAR’dan lehimize hiç karar çikmiyor. Denk giden maçlarda, kirilma anlarinda hiçbir sekilde lehimize bir karar çikmiyor. Konusmadigimiz zaman “Hoca isyan etmiyor” diyorlar. Konusunca ceza yiyoruz. Böyle bir ortamda hocalik yapmaya ve basarili olmaya çalisiyoruz. Allah bize kolaylik versin” diyerek sözlerini tamamladi.

(Bozhan Memis - Oguzhan Ort - Bora Akyol/IHA)

Kaynak: İHA