GÜNDEM ÖZETI / 24 Kasim 2021

ANADOLU AJANSI.



Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ve 81 ilden ögretmenler ile TBMM Kresi ögretmenlerini kabul edecek, Tekirdag'da görev yapan ögretmenlerle çevrim içi bir araya gelecek.

(TBMM/12.00/13.00/14.00)

2- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda olaganüstü toplanacak.

(Ankara/12.00)

- Kiliçdaroglu, eski Içisleri Bakani, CHP Milletvekili Hasan Fehmi Günes için TBMM'de düzenlenecek cenaze törenine katilacak.

(TBMM /11.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla 81 ilden ögretmenlerle Gölbasi Vilayetler Evi'nde bir araya gelecek, CSO eski binasinda verilecek konseri izleyecek.

(Ankara/13.00/19.30)

2- 18. ve 22. Dönem Istanbul Milletvekili, 42. Hükümet Içisleri Bakani Hasan Fehmi Günes için cenaze töreni düzenlenecek.

(TBMM/11.00)

3- TBMM'den

- IYI Parti Meclis Grup Toplantisi yapilacak.

(TBMM/10.30)

- Genel Kurulda, Icra Iflas Kanunu'nda degisiklikleri de içeren 5. Yargi Paketi üzerinde görüsmeler devam edecek.

(TBMM/14.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanliginin bütçesi ele alinacak.

(TBMM/10.00)

EKONOMI FINANS

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, video konferans yönetimiyle Bilisim Zirvesi "Bilisim 2023" oturumuna katilacak.

(Ankara/13.15)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, kasim ayina iliskin iktisadi yönelim istatistikleri, reel kesim güven endeksi, imalat sanayi kapasite kullanim orani ile 6 aylik yatirim egilimi istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00 )

3- Türkiye Istatistik Kurumu, kasim ayi sektörel güven endekslerini açiklayacak, 2020 yili yenilik arastirmasi sonuçlarini yayimlayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Azerbaycan'da, Uluslararasi Nizami Gencevi Forumu'na ve "Büyük Dönüs: Kültürel Canlanma" konferansina katilacak.

(Bakü)

SPOR

1- Besiktas, UEFA Sampiyonalar Ligi C Grubu'ndaki 5. maçinda Hollanda'nin Ajax takimini konuk edecek.

(Istanbul/20.45)

2- Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve takimdan bir futbolcu, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenecek basin toplantisinda, UEFA Avrupa Ligi'nde persembe günü Marsilya ile yapacaklari maça iliskin sorulari cevaplayacak, sari-kirmizili takim son çalismasini tesislerde yapacak.

- Marsilya Teknik Direktörü Jorge Sampaoli ve takimdan bir futbolcu, Galatasaray maçina iliskin Nef Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak, takim son çalismasini statta gerçeklestirecek.

(Istanbul/16.15/17.00/19.00/19.30)

3- Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve takimdan bir futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde persembe günü deplasmanda Yunanistan'in Olympiakos takimiyla yapacaklari maça iliskin Georgios Karaiskakis Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak.

(Pire/19.30)

4- Basketbol FIBA Kadinlar Avrupa Ligi B Grubu'nda, Fenerbahçe Safiport, deplasmanda Polonya’nin VBW Arka Gdynia takimiyla karsilasacak; Galatasaray, Macaristan'in Sopron Basket takimini konuk edecek.

(Gdynia/Istanbul/20.00)

5- Basketbol FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi D Grubu'nda, Nesibe Aydin, Israil'in Neve David Ramla takimini, B Grubu'nda Elazig Il Özel Idare, Romanya’nin ACS Sepsi-SIC ekibini konuk edecek.

(Ankara/16.30/Elazig/18.30)

6- Voleybol CEV Kadinlar Sampiyonalar Ligi B Grubu'ndaki ilk maçinda VakifBank, Italya'nin Vero Volley Monza takimini agirlayacak.

(Istanbul/19.00)

7- Voleybol Kadinlar CEV Kupasi 16'li finaller turunun rövansinda, Eczacibasi Dynavit, Sirbistan'in Zeleznicar Lajkovac takimini konuk edecek.

(Istanbul/18.00)

8- Voleybol Kadinlar CEV Challenge Kupasi 16'li finaller rövansinda, Nilüfer Belediyespor, Litvanya'nin TK Kaunas VDU takimiyla iç sahada karsilasacak; Aydin Büyüksehir Belediyespor, Bosna Hersek'in OK Gacko takimiyla deplasman mücadelesine çikacak.

(Bursa/18.00/Gacko/21.00)

9- Hentbol Kadinlar Süper Lig'in 9. haftasinda, Yalikavakspor-Yenimahalle Belediyespor maçi yapilacak.

(Mugla/18.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA