GÜNDEM ÖZETI / 23 Kasim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Kosova Adalet Bakani Albulena Haxhiu’yu kabul edecek.

(TBMM/15.00)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin TBMM Grup Toplantisi'na katilacak.

(TBMM/13.30)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, ???????"Sivil Toplum Bulusmalari"nin ikincisine baskanlik edecek.

(Istanbul/10.30)

2- Içisleri Bakani Süleyman Soylu, 89. Interpol Genel Kurul Toplantisi'nin açilis törenine katilacak.

(Istanbul/10.00)

3- TBMM'den

- MHP ve HDP'nin grup toplantilari yapilacak.

- Genel Kurulda Icra Iflas Kanunu'nda degisiklikleri de içeren 5. Yargi Paketi görüsülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda Gençlik ve Spor Bakanliginin 2022 yili bütçesi ele alinacak.

- Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, elektrik enerjisi satisi üzerinden alinan TRT payinin kaldirilmasina iliskin düzenlemeyi de içeren Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi görüsülecek.

(TBMM/10.45/12.45/15.00/10.00/10.30)

EKONOMI FINANS

1- Hazine ve Maliye Bakanligi, 2 ve 7 yil vadeli devlet tahvillerinin yeniden ihraç ihalelerini gerçeklestirecek.

(Ankara)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, kasim ayina iliskin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

3- Türkiye Istatistik Kurumu, ekim ayi motorlu kara tasitlari istatistiklerini yayimlayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu Yayincilari Derneginin düzenledigi "Yeni Iletisim Teknolojileri ve Yerel Medyanin Gelecegi Çalistayi"na katilacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin ve takimdan bir futbolcu, UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu'nda çarsamba günü Hollanda'nin Ajax takimiyla oynayacaklari karsilasmaya iliskin BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; siyah-beyazli ekip son çalismasini tesislerde yapacak.

- Ajax Teknik Direktörü Erik ten Hag ve takimdan bir oyuncu Besiktas maçina iliskin Vodafone Park'ta düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; Hollanda ekibi son çalismasini da statta gerçeklestirecek.

(Istanbul/16.00/17.00/20.00/20.45)

2- Dünya Superbike Sampiyonasi'nda 2021 sezonunun sampiyonu milli motosikletçi Toprak Razgatlioglu, son yaris için gittigi Endonezya'dan yurda dönecek, düzenlenecek toplantida basinla bulusacak.

(Istanbul/05.30/10.30)

3- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda persembe günü deplasmanda Yunanistan'in Olympiakos takimiyla yapacagi maçin hazirliklarina baslayacak; antrenman sonrasi futbolcu Miguel Crespo basin mensuplarinin sorularini cevaplayacak.

(Istanbul/11.00)

4- Basketbol FIBA Kadinlar Avrupa Kupasi D Grubu’nda Bellona Kayseri Basketbol, deplasmanda Macaristan’in NKA Universitas PEAC takimiyla karsilasacak.

(Pecs/20.00)

5- Voleybol Kadinlar CEV Challenge Kupasi 16'li finaller ilk maçinda Nilüfer Belediyespor, Litvanya'nin TK Kaunas VDU takimiyla karsilasacak.

(Bursa/18.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA