Olimpik Lyon-Olimpik Marsilya Maçindaki Olay Nedeniyle Ilk Ceza Verildi

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Olimpik Lyon ile Olimpik Marsilya arasinda oynanan karsilasmada çikan olay nedeniyle ev sahibi takima bir maç seyircisiz oynama cezasi verildi.

Fransa Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Disiplin Komisyonu, Lyon takiminin taraftarinin Marsilya'da forma giyen Dimitri Payet'e sise atmasinin ardindan hakem karariyla oynanmayan karsilasmaya iliskin ilk cezalarini açikladi.

LFP'den yapilan açiklamada, Lyon takimina bir maç seyircisiz oynama cezasi verildigi belirtildi.

Karsilasmayla ve çikan olaylarla ilgili nihai kararlarin 8 Aralik'ta verilmesi bekleniyor.

Öte yandan Marsilya Kulübünden yapilan açiklamada, Dimitri Payet'in dünkü müsabakada yasanan olay nedeniyle suç duyurusunda bulundugu kaydedildi.

Ligin 14. haftasinda dün oynanan karsilasmada Olimpik Lyon taraftarlari, korner kullanmak üzere olan Olimpik Marsilyali futbolcu Dimitri Payet'in kafasina bir su sisesi firlatmisti. Bunun üzerine yere düsen Payet, birkaç dakika sonra ayaga kalkabilmisti. Bu olayin ardindan hakem, maçi 5. dakikada durdurmaya ve karsilasmanin oynanmamasina karar vermisti.

Fransa basininda yer alan haberlerde, Payet'e sise firlatan taraftarin tespit edildigi ve stattan çikarildigi belirtilmisti.

Bu sezon daha önce oynanan Montpellier-Olimpik Marsilya, Nice-Olimpik Marsilya, Angers-Olimpik Marsilya, Lens-Lille ve Saint-Etienne-Olimpik Lyon karsilasmalarinda da olaylar çikmisti.

Kaynak: AA