Abdullah Avci Açiklamasi 'Hedefimiz Yolunda Parça Parça Gidiyoruz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, hedefledikleri yolda parça parça gittiklerini belirterek, daha hiç bir sey kazanmadiklarini söyledi.

Süper Lig’in 13. haftasinda sahasinda Gaziantep FK’yi 3-0 maglup ederek yoluna yenilgisiz devam eden Trabzonspor’da, Teknik Direktör Abdullah Avci, maçin ardindan düzenledigi basin toplantisinda ligin formasyonu degisik takimlarindan bir tanesi ile oynadiklarini belirterek, "5-3-2 oynayan, kendilerindeyken 3’lü oynayan, bekleri derinlige yollayan, ligin en fazla ikinci topunu alan, kenar ortasi yapan bir takim ile oynadik. Sayil olarak da çok fazla rakibin üzerine gelebiliyorlar. Maç öncesi çözüm yollari için çalistigimiz opsiyonlari ilk 15 dakika kullanamadik. Burada top kayiplari yaptik, rakibi biraz daha cesaretlendirdik. Orada Abdülkadir Ömür orta yapti ama oyun bazen böyledir, 1-0 öne geçtik" ifadesini kullandi.

"Bazen oyun düsük olacak bireysel performans ortaya çikacak" diyen Avci, "Bugün baktigimda bireysel performansta Nwakaeme, Cornelius ve Djaniny olsun ön tarafta sonuçlandirma anlaminda özellikle bunu yaptilar. Savunma arkasi bizim için çözüm noktalariydi ve 3-0 gibi skor yakaladik. Iyi bir takima karsi net bir galibiyet aldik, harika gidiyoruz. Bazen oyun dalgalanacak, oyuncu performansi olacak. Bugün 13 haftada bir sürü sakatlik yasadik her takimda yasiyor. Hamsik ve Bakasetas’in birlikte olmadigi bir maçi kazandik. Nwakaeme, Siopis, Djaniny, Edgar olmadi kazandik. Organizasyonumuz iyi gidiyor ve basariyoruz. Taraftarlarimiz için de söylediklerim su bize sevgilerini göstermeye devam ediyor. Pazartesi aksami bile böyle gelmeleri bizi mutlu etti. Bundan sonra onlari daha organize sekilde bekliyoruz" dedi.

Avci, hedefleri yolunda parça parça gittiklerini belirterek, "Trabzonspor’un hedefi bellidir. Parça parça gidiyoruz ve daha hiçbir sey kazanmadik. 3 puan daha kazandik ve cebimize koyduk. 25 hafta daha var ligin bitmesine. Hedef takimsin su anda Avrupa dahil tek namaglup takimsin. Herkes seni oynamak, yenmek isteyecek. Onun için bizim oyunumuz her seferinde daha da zorlasacak. Kazanarak devam edecegiz ve sonunda neyle karsilasacagimizi hep beraber görecegiz" dedi.



Trabzonspor’un daha ligin bu bölümünde sampiyon görülmesine iliskin bir soru üzerine ise Avci, "Bu yarisi yapan bir teknik direktörüm. Bu yarisi zihinsel çok yasamis biriyim. Her maçin taktigi ve senaryosu çok farkli. Teknik, taktik çok önemli ama sampiyonluga giderken beraber olmak, beraber el ele tutmak, yardimlasmak, grup enerjisi son derece önemli. Ikisini bir arada götürüyoruz. Bu senaryolari ben çok gördüm. Daha da siddetli olanlariyla da karsilasacagiz. Ama Trabzon sehri, taraftari bizler buna çok hazirlikliyiz. Onun için sahanin içinde kalmaya, güçlü oyunlar oynamaya, skorlar almaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

(Gökmen Sahin/IHA)

Kaynak: İHA