Vitor Peirea Açiklamasi 'Hak Ettigimiz Bir Galibiyet Aldik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Galatasaray derbisinden sonra yaptigi açiklamada, sonuç için çok mutlu oldugunu ve hak ettikleri bir galibiyet aldiklarini söyledi.

Süper Lig’in 13. haftasinda Fenerbahçe deplasmanda karsilastigi Galatasaray’i 2-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Bizim için iyi bir maçti. Bu maç için çok çalistik. Taraftarlarin ruhunu sahaya yansittik. Aile olmak üzüntüde mutlulukta birlikte olmaktan geçer. Takimimiz çok savasti. 1-0 geriye düstük, 10 kisi kalmamiza ragmen çevrik. Sahaya karakter koyduk. Sonuç için çok mutluyum. Baskanimiz, yönetimimiz, taraftarimiz için mutluyum. Galibiyeti hak ettigimizi düsünüyorum. Bu sekilde iyi sekilde çalisan takimimizin sansi bir yerde dönecekti. Bugün takim ruhunu sahaya yansittik. Oyuncularimla gurur duyuyorum. Gerçekten hak ettigimiz bir galibiyetti” diye konustu.



“Zor zamanlarda birlik olmayi bilmemiz lazim”

Fenerbahçe’ye sampiyon olmak için geldigini hatirlatan Pereira, “Degisiklik yapildigini düsünürsem yaparim. 4 savunma ila oyandik. Farkli sistemlerle de oynayabilmemiz gerekiyor. Çok fazla vaktimiz yoktu. Iyi performans sergiledik. Birlik olursa sahaya en iyi sekilde saha gösterebiliriz. Takim olarak aileyiz. Taraftarlarimiz bizimle birlikte sevinip, üzülüyor. Zor zamanlarda birlik olmayi bilmemiz lazim. Aile olmayi hissettigim için döndüm. Önümüzde çok maç var. Çok puan var. Birlikte aile olarak kuvvetli bir sekilde durabilirsek hedefe ulasabiliriz. Sampiyon olmaya geldim. Savasmamiz gerekiyor” seklinde konustu.

Kendisi için sistemden ziyade takim sahada göstermis oldugu davranislarin oldugunu ifade eden Portekizli çalistirici, büyük takimlarin modern futbolda farkli sistemlere oynamaya adapte olmasi gerektigini söyledi.



“Kimse sezonun bu evresinde sampiyon olmuyor”

Fenerbahçe Baskani Ali Koç’un desteginin çok önemli oldugunu belirten Vitor Pereira, “Sampiyon oldugum diger takimlarda kulüp baskanlarinin desteginin önemli oldugunu biliyorum. Çok tutkulu taraftarlarimiz var. Kimin çok çalistigina çözüm bulmak için birlik görmek gerekiyor. Bizimki gibi baskaniniz olursa çok güçlü olursaniz. Kimse sezonun bu evresinde sampiyon olmuyor. Birçok insana göre Trabzonspor sampiyon olarak konusuluyor. Daha çok maç var. Avrupa maçlari da oynuyoruz. Kimse bunu vurgulamiyor. Persembe-pazar oynuyoruz. Bunun yorgunlugu farkli. Sampiyonlar, ligin sonunda belli oluyor. Kim daha istikrarli, sahaya daha çok karakter ortaya koyuyorsa o sampiyon oluyor. Biz sonuna kadar savasacagiz” degerlendirmesinde bulundu.

Her takimin anlari olabilecegini söyleyen Portekizli teknik adam, "Trabzon ile oynadigimiz maçta 1 kisi eksik kalmistik. Maçin sonunda penalti ile yenildik. 60 dakika 10 kisi oyandik. Hafta arasinda Avrupa maçi oyandik. Daha sonra Alanya ile oynadik. Bunlarin hepsi 1 haftada oldu. Konyaspor maçinda erken gol yedik. 2-0 geriye düstük. Bu durumda reaksiyon gösterme kolay degil. Bu tarz durumlara girdiginizde çalismaya devam etmek önemli. Bu takim da bu karakter var. Her zaman birlik olmaliyiz. Her zaman çalismaliyiz. Bugün saha cevap verdigimizi düsünüyorum. Birlik oldugumuzu düsünüyorum” dedi.

Pereira, Ferdi Kadioglu’nun zeki bir futbolcu oldugunu ifade ederek, modern futbolda futbolcularin farkli sistemlerde oynamasi gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA