Milli Motosikletçi Toprak Razgatlioglu, Dünya Sampiyonu Oldu

Sezonun son ayaginda Endonezya'daki ilk yarisi ikinci sirada bitiren Toprak Razgatlioglu, Dünya Superbike Sampiyonasi'nda sampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe geçti.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlioglu, Dünya Superbike Sampiyonasi'nda 2021 sezonunun sampiyonu oldu. Endonezya'da sezonun son ayagindaki ilk yarisi ikinci sirada bitiren Razgatlioglu, bu kategoride sampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe geçti.

Sampiyonada, Uluslararasi Mandalika Pisti'nde dün yogun yagis nedeniyle yapilamayan ilk yaris bugün TSI 06.15'te basladi.

Pole pozisyonundan 20 turluk yarisa baslayan ay-yildizli motosikletçi Toprak Razgatlioglu, yarisin bitimine 18 tur kala yarista ilk defa birinci siraya yerlesti. Daha sonra zaman zaman yarista liderligi rakiplerine kaptiran Razgatlioglu, bitime 12 tur kala yarista tekrar birinci siraya geçti.

Ancak Red Bull sporcusu Toprak Razgatlioglu, son 7 tura üçüncü sirada girdi. Son 5 ve 4. turlarda da üçüncü siraya gelen Razgatlioglu, son 2. turda ise tekrar ikinci siraya yerlesti.

Pata Yamaha with Brixx WorldSBK takimiyla son tura da 2. sirada baslayan milli sporcu Toprak Razgatlioglu, Endonezya'da ilk yarista damali bayragi ikinci sirada geçerek organizasyonda dünya sampiyonu olmayi basardi.

Ay-yildizli sporcu, Dünya Superbike Sampiyonasi'nda sampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe adini yazdirdi.

Endonezya'daki ilk yarisi Kawasaki pilotu Jonathan Rea birinci sirada, Ducati pilotu Scott Redding ise üçüncü sirada bitirdi.

Dünya Superbike Sampiyonasi'nda genel klasmanda en yakin takipçisi Jonathan Rea'nin 30 puan önünde 531 puanla lider olarak ilk yarisa baslayan Toprak Razgatlioglu, bu sonuçla genel klasmanda puanini 551'e çikardi ve bugün yapilacak sezonun son yarisi öncesinde dünya sampiyonlugunu garantiledi.

Milli motosikletçi, yarisin ardindan ilk tebrikleri aldiktan ve motoruyla sevinç gösterisi yaptiktan sora Türk bayragiyla podyumdaki yerini aldi.

Kaynak: AA