Katar'da, 2022 FIFA Dünya Kupasi Geri Sayim Saati Açildi

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupasi için geri sayimi baskent Doha'da düzenlenen törenle baslatti.

Katar'da gerçeklestirilecek 2022 FIFA Dünya Kupasi hazirliklari kapsaminda, Uluslararasi Futbol Federasyonlari Birligi (FIFA) ile Katar Proje ve Miras Yüksek Komitesi is birligiyle, Doha'nin sahil seridinde kurulan Dünya Kupasi geri sayim saati törenle açildi.

Törene, Katar Olimpiyat Komitesi Baskani Seyh Cuan bin Hamed bin Halife Al Sani ve FIFA Baskani Gianni Infantino katildi.

Dünya Kupasinin altyapi projelerinden sorumlu Proje ve Miras Yüksek Komitesi tarafindan yapilan yazili açiklamada ise 2021 FIFA Arap Kupasi karsilasmalarinin oynanacagi 8 stadyumda çalismalarin tamamlandigi ifade edildi.

Söz konusu açiklama, final maçlarinin oynanacagi, 80 bin seyirci kapasitesiyle kupanin en büyük stadyumu olan Lusai'de son rötuslarin yapilmasinin ardindan geldi.

Katar, 2022 Dünya Kupasi için özel olarak 7 yeni stadyum insa ederken, Uluslararasi Halife Stadyumunda da gelistirme çalismalari yapmisti.

Katar'in ev sahipliginde Asya ve Afrika kitalarindan 16 Arap ülkesinin mücadelede edecegi 2021 FIFA Arap Kupasi, 30 Kasim-18 Aralik'ta yapilacak.

Katar, 21 Kasim-18 Aralik 2022'de de Dünya Kupasi'na ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor.

Kaynak: AA