Galatasaray-Fenerbahçe Derbisinin Ardindan

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira:'Taraftarlarimizin ruhunu sahaya yansittik. Aile olmak, birlik olmaktan geçer. Takimim çok savasti, çok çalisti. 10 geri düstük, 10 kisi kalmamiza ragmen maçi çevirdik. Bu yüzden bu sonuç için çok mutluyum' 'Toplar her zaman direkten dönmez. Her zaman penalti kaçmaz. Bu sekilde iyi çalisan takimin sansi bir yerde dönecekti. Oyuncularimla gurur duyuyorum'

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasindaki derbide deplasmanda Galatasaray'i 2-1 yenen Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, geriye düstükleri ve 10 kisi kaldiklari bir maçi kazanmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Nef Stadi'nda oynanan karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Pereira, kendileri için çok önemli bir maça çiktiklarini belirtti.

Maç için çok çalistiklarini ve iyi hazirlandiklarini vurgulayan Pereira, "Taraftarlarimizin ruhunu sahaya yansittik. Aile olmak, birlik olmaktan geçer. Takimim çok savasti, çok çalisti. 1-0 geri düstük, 10 kisi kalmamiza ragmen maçi çevirdik. Bu yüzden bu sonuç için çok mutluyum." ifadelerini kullandi.

Galibiyeti hak ettiklerini anlatan Portekizli çalistirici, söyle devam etti:

"Toplar her zaman direkten dönmez. Her zaman penalti kaçmaz. Bu sekilde iyi çalisan takimin sansi bir yerde dönecekti. Oyuncularimla gurur duyuyorum. Buraya gerekçe saymaya gelmedim. Sampiyon olmaya geldim. Islerin iyi gitmedigini düsündügümde degisiklik yapilmasi gerektigini düsünürsem yaparim. Bizim farkli sistemlerde oynamamiz gerekiyor. Dörtlü savunmayi çalistiracak fazla vaktimiz yoktu ama oyuncularim iyi bir performans sergiledi. Ailelerimiz biz aci çektigimizde aci çekiyor. Biz takim olarak bir aileyiz. Taraftarlarimiz bizimle seviniyor, bizimle üzülüyor ama bizim zor zamanlarda birlik olmayi bilmemiz lazim. Ben buraya geri dönerken bu birlikteligi hissettigim için döndüm."

Önlerinde çok fazla maç oldugunu ve yine puanlar kaybedebileceklerini aktaran Pereira, "Aile olarak kuvvetli sekilde durabilirsek hedefimize ulasabiliriz. Ben buraya sampiyon olmaya geldim. Zor zamanlarda birlikte kalmamiz gerekiyor. Birlikte olursak sezon sonunda uzun zamandir bekledigimiz sampiyonluga ulasabiliriz. Benim için sistemden ziyade önemli olan takim davranislaridir. Büyük takim olarak birden fazla sistemde oynamamiz gerekiyor." degerlendirmesinde bulundu.

Uyguladiklari stratejinin kendilerine maç kazandirdigini ifade eden 53 yasindaki teknik adam, sunlari kaydetti:

"Hiç süphe yok ki baskanin gösterdigi destek çok önemli. Ben ve ekibim daha önce sampiyon oldugumuz takimlarda baskanin desteginin önemini gördük. Taraftarlarimiz çok duygusal, çok tutkulu ve takimlarina asik. Kimin ne kadar çalistigini, kulübe ne kadar yardim ettigini görmek gerekir. Kimse bu evrede sampiyon olmuyor ya da sampiyonlugu kaybetmiyor. Birçok insana göre Trabzonspor sampiyon olarak görünüyor ama daha çok maç var. Biz Avrupa oynuyoruz. Kimse bunu konusmuyor ama bu çok önemli. Sampiyonlar sezonun bu evresinde belirlenmez, sezon sonunda belirlenir. Kim daha kaliteli, istikrarli görüntü sergiliyor ve ortaya karakter koyuyorsa o sampiyon oluyor."

Her takimin kötü anlarinin olabilecegini dile getiren Pereira, "Trabzon'da oynadigimiz maçta 1 kisi eksik kaldik ve son dakikalarda yedigimiz penalti golüyle maglup olduk. 60 dakika 10 kisi oynamistik ve yorucu bir maçti. Sonra yine yorucu bir Avrupa maçi oynadik. Sonra Alanya ile oynadigimiz maçta çok iyiydik, hak ettik ama olmadi. Bunlarin hepsi bir hafta içinde oldu. Konya'da 10. dakikada 2-0 yenik duruma düstük. Bu durumda reaksiyon göstermek çok zor. Sadece Fenerbahçe için degil tüm takimlar için çok zor." seklinde görüs belirtti.

Konyaspor deplasmaninda birçok oyuncusunun sakatlandigini aktaran Pereira, "Kayserispor maçi çok üzücüydü ama bugün cevap verme sansi yakaladik. Futbol budur, sahaya karakter koymaniz gerekir ve bu takimda da bu var. Mental olarak içinde oldugumuz dönem bizim için agirdi. Disaridan da baski geldi ama önemli olan içinizde ne hissettiginizdir. Biz hep birlikte kaldik ve kulüp için en iyisini istedik. Grup olarak çalistik ve bugün sahada cevap verdik. Birlik oldugumuzu gösterdik." diye konustu.

Pereira, sözlerini Ferdi Kadioglu'nun performansina iliskin su soruyu yanitlayarak tamamladi:

"Ferdi, gerçekten çok zeki bir oyuncu. Modern futbol, atak ve defans aninda takimlarin farkli sistemlere dönüsebilmesini öngörüyor. Bu yüzden oyuncularinizin zeki olmasi ve farkli pozisyonlari oynayabilmesi gerekir. Ferdi, gelecegi olan, zeki ve kaliteli bir oyuncu. Farkli sistem ve pozisyonlara adapte olabilen bir oyuncu."

Kaynak: AA