Fiorentina, Milan'in Serie A'daki Yenilmezligine Son Verdi

Fiorentina, gol düellosu seklinde geçen maçta kirmizisiyahlilari 43 maglup etti.

Italya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 13. haftasinda Fiorentina, sahasinda agirladigi Milan'i 4-3 yendi.

Floransa'daki Artemio Franchi Stadi'nda oynanan mücadelede ligin iddiali ekiplerinden Fiorentina, sampiyonluk mücadelesi veren Milan'i agirladi.

Ev sahibi takim, 15. dakikada Alfred Duncan ile 1-0 öne geçerken, devre bitmeden 45+1. dakikada Riccardo Saponara ile farki 2'ye çikardi: 2-0.

Ilk yari, Fiorentina’nin 2-0 üstünlügüyle tamamlandi.

Ikinci yarinin 60. dakikasinda Dusan Vlahovic, "Mor menekseler" olarak anilan ev sahibi takim adina farki 3’e çikardi: 3-0.

Bu golden 2 dakika sonra Milan’in Isveçli golcüsü Zlatan Ibrahimovic, skoru 3-1 yapan golü atti.

67. dakikada bir kez daha sahneye çikan Ibrahimovic, farki 1'e indiren gole imzasini koydu: 3-2.

85. dakikada Fiorentina’nin golcüsü Vlahovic, bir gol daha atarak, skoru 4-2'ye getirdi.

Mücadelenin son anlarinda 90+6. dakikada Fiorentina'da Lorenzo Venuti kendi kalesine attigi golle müsabakanin skorunu tayin etti: 4-3.

Fiorentina, Milan’i 4-3 maglup ederek, konuk takima bu sezonki ilk yenilgisini yasatti. Mor-menekseler, bu galibiyetle puanini 21’e yükseltti ve 6. basamaga çikti. Kirmizi-siyahlilar ise haftayi puansiz kapatarak, 32 puanla 2. sirada kaldi.

Bu arada, OptaPaolo isimli sosyal medya hesabinin haberine göre, Ibrahimovic, bu karsilasmada attigi 2 golle ilginç rekorlarin da sahibi oldu.

Ibrahimovic, Serie A'da 2 gol ve üzerinde atan en yasli oyuncu unvanini alirken, ayni zamanda 2000'li yillarda 5 büyük Avrupa liginde bir maçta 2 gol ve üzerinde atan 40 yasindaki ilk oyuncu oldu.

Kaynak: AA