Sergen Yalçin, Besiktas'in Basinda Avrupa'da Ilk Pesinde

UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu'nda yarin Sporting Lizbon'a konuk olacak Besiktas, teknik direktör Sergen Yalçin yönetimindeki 5 maçta galibiyet alamadi.

UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü maçinda yarin Portekiz'in Sporting Lizbon ekibiyle karsilasacak Besiktas'ta teknik direktör Sergen Yalçin, takiminin basinda ilk Avrupa galibiyetini yasamak için sahada yer alacak.

Siyah-beyazli takimi geçen sezon sampiyonluga tasiyan Yalçin, efsanesi oldugu kulüpte henüz Avrupa galibiyeti sevinci yasayamadi. Besiktas, Yalçin yönetiminde Avrupa kupalarindaki 5 maçta bir beraberlik ve 4 yenilgi aldi.

Siyah-beyazli takim, geçen sezonun basinda UEFA Sampiyonlar Ligi eleme turunda PAOK'a deplasmanda 3-1 maglup oldu. Bu yenilginin ardindan Avrupa Ligi'nde yine eleme turuna çikan Besiktas, Portekiz'in Rio Ave takimiyla eslesti. Istanbul'daki karsilasmanin normal ve uzatma süresi 1-1 berabere biterken, penaltilarda 4-2 rakibinin gerisinde kalan Besiktas Avrupa'dan elendi.

- Sampiyonlar Ligi'nde 3 maçtan da maglup ayrildi

Yalçin yönetiminde bu sezon UEFA Sampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Besiktas, C Grubu'nda oynadigi 3 maçtan da maglup ayrildi.

Grubundaki ilk maçinda evinde Borussia Dortmund'a 2-1 yenilen siyah-beyazli ekip, deplasmanda ise Ajax'a da 2-0 maglup oldu. Besiktas, Yalçin'in teknik direktörlügünde organizasyondaki üçüncü maçta ise Sporting Lizbon'a Istanbul'da 4-1 yenildi.

Siyah-beyazli ekip, Yalçin'in yönetimindeki 5 Avrupa kupasinda 4 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü.

- Yeni Malatyaspor'un basinda 2 galibiyeti var

Geçmis sezonlarda Yeni Malatyaspor'u çalistiran Yalçin, bu ekiple de 4 Avrupa kupasi deneyimi yasadi.

Yeni Malatyaspor, Yalçin'in teknik direktörlügünde çiktigi 4 Avrupa maçinda 2 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi aldi. Yeni Malatyaspor, Yalçin'in yönetimindeki 4 Avrupa maçinda 5 gol atip 5 gol yedi.

Yalçin yönetimindeki Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nda Slovenya temsilcisi Olimpija Ljubljana'ya 2-2 ve 1-0'lik skorlarla üstünlük kurup 3. eleme turuna yükseldi. 3. elemenin ilk maçinda Partizan'a 3-1 maglup olan Yeni Malatyaspor, evindeki mücadeleyi 1-0 kazanmasina ragmen elendi.

Kaynak: AA