Besiktas, Son Dönemde Avrupa'da Istedigini Bulamadi

UEFA Sampiyonlar Ligi'nde yarin Sporting Lizbon'a konuk olacak Besiktas, Avrupa'da oynadigi son 16 maçta sadece 2 galibiyet alabildi Söz konusu maçlardan ikisini beraberlikle tamamlayan Besiktas, 12 kez sahadan yenilgiyle ayrildi.

UEFA Sampiyonlar Ligi C Grubu dördüncü maçinda yarin Sporting Lizbon ile karsi karsiya gelecek Besiktas, Avrupa kupalarinda son dönemde galibiyet almakta zorlandi.

Siyah-beyazli ekip son 4 sezonda 16 Avrupa kupasi maçina çikarken, bunlarin sadece ikisini kazanabildi. Söz konusu 16 maçta rakipleriyle 2 defa berabere kalan Besiktas, 12 mücadeleyi ise maglubiyetle tamamladi.

2018-2019 sezonunda Senol Günes yönetiminde UEFA Avrupa Ligi elemelerinde 6 maçta 4 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle gruplara kalan siyah-beyazli takim, grubun ilk maçinda da Sarpsborg'u 3-1 yendi.

Besiktas, 3-1'lik Sarpsborg galibiyetinin ardindan çiktigi 15 maçta ise istedigini elde edemedi.

Günes yönetimindeki Malmö (0-2, 0-1) ve Genk (2-4, 1-1) maçlarini kazanamadan tamamlayan Besiktas, grubun son maçinda Sarpsborg'u bu kez 3-2 yendi.

Abdullah Avci'nin teknik direktörlügünde 2018-2019 sezonunda yine UEFA Avrupa Ligi gruplarinda mücadele eden Besiktas, sadece Sloven Bratislava'ya 2-1 üstünlük kurabildi. Diger Sloven Bratislava maçini 4-2 maglubiyetle tamamlayan siyah-beyazli ekip, Wolverhampton (0-1, 0-4) ve Braga (1-2, 1-3) maçlarindan maglubiyetle ayrildi.

- Son 2 sezonda gidisat daha kötü

Besiktas'in Avrupa'daki düsüsü son 2 sezonda daha da hizlandi.

Siyah-beyazli ekip, Sergen Yalçin ile geçen sezonki iki Avrupa kupasi maçinda PAOK'A 3-1 yenilirken, Rio Ave ile 1-1 berabere kaldi.

Bu sezon Sampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden Besiktas, su ana kadar umdugunu bulamadi. Siyah-beyazlilar, Yalçin'in teknik direktörlügünde bu sezonki Sampiyonlar Ligi mücadelesinde Borussia Dortmun'a 2-1, Ajax'a 2-0 ve Sporting Lizbon'a da 4-1 maglup oldu.

- Savunmada sikinti yasadi

Besiktas, bu 16 maçta kötü savunmasiyla dikkati çekti.

Söz konusu maçlarda 16 gol atan siyah-beyazli ekip, rakiplerinin 37 golüne engel olamadi.

Kaynak: AA