Basketbol Açiklamasi FIBA Sampiyonlar Ligi

Besiktas Icrypex: 82 Rytas: 79.

Besiktas Icrypex Erkek Basketbol Takimi, FIBA Sampiyonlar Ligi H Grubu'nun 3. maçinda Litvanya temsilcisi Rytas'i 2 uzatma sonunda 82-79 yendi.

Karsilasmaya iki takim da tutuk baslarken 5. dakika 6-4 siyah-beyazli ekibin üstünlügüyle geçildi. Periyodun ikinci yarisinda performansini artiran Besiktas, ilk çeyregi 22-6 üstün bitirdi.

Müsabakanin ikinci çeyregi dengeli geçerken konuk takim hücumda ilk periyoda oranla daha iyi bir performans sergiledi. Besiktas Icrypex, devre arasina 44-27 önde girdi.

Üçüncü periyotta daha iyi oynayan taraf Litvanya temsilcisi oldu. Besiktas'a sadece 11 sayi sansi veren Rytas, buldugu 21 sayiyla farki 7 sayiya çekti ve son çeyrege siyah-beyazlilarin 55-48'lik üstünlügüyle geçildi.

Son çeyrekte rakibinin hücumdaki etkili oyununu durdurmakta zorlanan Besiktas, bitime 3 saniye kala rakibinin 69-69 beraberligi bulmasini önleyemedi ve maç uzatmalara gitti.

Ilk uzatma bölümü 74-74'lük beraberlikle bitince karsilasma ikinci kez uzadi. Son uzatma bölümünü daha iyi geçiren Besiktas Icrypex, müsabakayi 82-79 kazandi.

Bu sonuçla Besiktas, grupta 2. galibiyetini alirken, Rytas 2. kez maglup oldu.

Kaynak: AA