Ahmet Nur Çebi Açiklamasi 'Gereken Tepkiyi Gösteriyorum'

Besiktas Kulübü Baskan Ahmet Nur Çebi, UEFA Sampiyonlar Ligi Sporting CP maçi öncesi, "Hakem kararlari bizi ve taraftarlarimizi üzüyor. Sosyal medyada taraftarlarimiz ’Baskan çiksana, elini masaya vursana’ gibi söylemlerle yasadiklari acilara tepki gösteriyorlar. Taraftarlarimiz kesinlikle bilsinler ki ben gereken yerlerde, gereken sekilde, gereken tepkiyi gösteriyorum" dedi.

Besiktas Kulübü Baskan Ahmet Nur Çebi, UEFA Sampiyonlar Ligi Sporting CP maçi öncesi açiklamalarda bulundu. Çebi, "Oynadigimiz üç maç istedigimiz gibi gitmedi. Önümüzde üç maç daha var. Kalan maçlardan iyi sonuçlar almayi arzu ediyoruz. Hedeflerimizde degisiklik yok. Kaybettigimiz maçlar motivasyonumuzu olumsuz etkiledi. Sakatliklar sezon basindan beri yakamizi birakmadi. Sakatliklar ligi oldugu gibi Sampiyonlar Ligi’ni de negatif yönde etkiledi. Yine sanssiz bir dönemdeyiz. Batshuayi, Pjanic, Vida ve Rosier gibi kaliteli, takima katki verebilecek, taraftarlarimizin göz bebegi futbolculardan uzakta bir maç yapacagiz” dedi.



“Federasyon, Trabzonspor maçimizi pazar günü oynatabilirdi”

Ligde oynanacak Trabzonspor maçinin tarihine deginen baskan, "Bu maçtan sonra ligin lideri ve güçlü bir takim olan Trabzonspor ile karsilasacagiz. Trabzonspor maçinin pazar günü oynanmasini çok isterdik. Persembe gecesi Istanbul’a gelmis olacagiz. Cuma günü evinde dinlenen oyuncuyu neredeyse sifir antrenmanla maça çikaracagiz. Federasyon bunlara dikkat etse çok daha iyi olacakti. Anladigim kadariyla yayinci kurulusun bu konuda israrlari var. Pazar günü Fenerbahçe ile Galatasaray’in maçlari var. Pazartesi milli ara nedeniyle maç yok. Anliyoruz ama bir defalik da olsa TFF, yayinci kurulusa baski yaparak Pazar günü bir maçi saat 13.00’te, birini 16.00’da, birini de 19.00’da oynatabilirdi. Maalesef bu konularda dedigim dedikçilerin dediklerini yaptigimizda zararli bizler oluyoruz” dedi.



“Taraftarlarimiza sesleniyorum, bana güvenin”

Taraftardan kendisine güvenmelerini isteyen Çebi, “Hakem kararlari bizi ve taraftarlarimizi üzüyor. Sosyal medyada taraftarlarimiz ’Baskan çiksana, elini masaya vursana’ gibi söylemlerle yasadiklari acilara tepki gösteriyorlar. Taraftarlarimiz kesinlikle bilsinler ki ben gereken yerlerde, gereken sekilde, gereken tepkiyi gösteriyorum. Bunlarin kamuoyu önünde konusulmasi laf kalabaligindan baska bir sey degil. On yillik yöneticiyim, ben bunlari yasadim ve gördüm. Ilgili kisilerle gerektigi sekilde mücadele ediyorsaniz bir nebze faydasi var. Kamuoyu önünde konusmak insanlarin gazini almaktan baska bir sey degil. Benim için taraftarlarimizi mutlu etmenin tek bir yolu var, o da kupalar getirmek. Taraftarlarimiza sesleniyorum; ’Elini masaya vur, çikin konusun’ lafini artik lütfen söylemeyin. Ben bunlari fazlasiyla gereken yerlerde yapiyorum. Geçen sene de buna benzer söylemler oldu. Yine mücadelemizi verdik. Tabii ki haksizliklar var. Bu haksizliklara tepki gösterilecek. Bunun sonucunda Besiktas’a faydasinin olmasi lazim. Ben nasil ’Sampiyon olacagiz’ dedim olduk, nasil ’Transferleri yapacagiz’ dedik yaptik. Bana güvendiler. Bana yine güvenmelerini istiyorum. Bana güvenmemelerini saglamaya çalisan bir muhalefet var. Lütfen onlara takilmasinlar. Besiktas’in menfaati, baskanlarina olan güvenlerini israrla sürdürmelerinden geçiyor. Bana güvensinler, gereken yerde gerekenleri söylüyorum" seklinde konustu.



“VAR’a ragmen hatalar devam ediyorsa VAR’in bir hükmü kalmamistir”

Video Yardimci Hakem (VAR) sistemi hakkinda da yorumda bulunan siyah-beyazli baskan, su ifadelere yer verdi:

“Cüneyt Çakir çok büyük hoca, tamam peki hoca. Yepyeni bir hoca, VAR’a çagiriyor. VAR protokolünde bir sakatlik var. VAR’daki hakemin bariz bir hatayi görüp çagirmasi lazim. Çok ilginç bir sey, ne kadar bariz oldugu tartisilir. Cüneyt Çakir, yanindaki yardimci hocayi çagiriyor. Koca hoca ne seyrettigini anlamiyor. Demek ki bir sey net degil. O zaman VAR hakeminin çagirmamasi gerekiyor. Koskoca Cüneyt Çakir’sin. VAR’daki hakem seni çagiriyor. VAR’in varlik sebebi kusurlari, hatalari ortadan kaldirmak. VAR’a ragmen hatalar devam ediyorsa bunun anlami hata olmaktan çikar. VAR’daki hakem Basaksehir maçinda da bunlari yapti. VAR’a ragmen hatalar devam ediyorsa o zaman VAR’in bir hükmü kalmamistir. O zaman burada baska seyler aramak gerekir. Biz bunlari gereken yerlerde seslendiriyoruz. Hakem sorunlari ayyuka çiktiginda MHK baskaninin kellesi kopuyor. MHK istifa ediyor ya da görevden aliniyor. Defalarca MHK baskani ve yönetimi degisti, bu is düzelmiyor. MHK baskanini görevden almak, “Kusa bak” demek oluyor. Birakin bu kusa bak isini. Isi çözmek istiyorsaniz, sorunun MHK ya da TFF yönetimi olmadigini kabullenmeniz lazim. Döneceksiniz hakemlere. Isin basindaki sorun hakemlerdir. Bina egriyse üzerine koyacaginiz her sey de egri olacaktir. Eskiler görevlerini öyle veya böyle yaptilar, bitti kardesim vedalasin artik genç arkadaslar gelsin. Yapacaksa hatayi gençler yapsin. Ödeyeceksek bir diyet gelecegimiz için ödeyelim. Geçmisi birakmayan hakemler yapisi bana göre Besiktas’a, Fenerbahçe baskanina göre Fenerbahçe’ye, Galatasaray baskanina göre Galatasaray’a zarar veriyor. “Kusa bak” deyip, MHK baskanlarini degistirip hiçbir seyi geçistiremeyiz. Yepyeni bir düzen kuracagiz. Sistemi degistirecegiz. Yeni sistem ve yeni hakemlerle yeni bir dünyaya yelken açacagiz. Bu isin baska kurtulusu kalmadi. Bu da bir cesaret isidir. Elini masaya vurma isi odur. Bagira bagira konusmayla bir seyler olmuyor.”

"Hocam burada istedigi kadar görev yapacak"

Teknik Direktör Sergen Yalçin’a güvendigini vurgulayan Çebi, "Sergen Yalçin ile aramizda agabey kardes iliskisi var. Hocam burada istedigi kadar görev yapacak. Çünkü ben ona güveniyorum. Sagligi, istahi ve arzusu yerindeyse ve burada kalmak istiyorsa hoca burada kalacak. Hocanin buradan gitmesini istedigim seklinde bir algi yaratmaya çalisiyorlar. Bu en son yaratilacak bir algi. Artik ne yapacaklarini sasirdilar. Televizyonlarda futbolcularimi küçük düsürücü ifadelerle ilgili de konusacagim. Ben hocayla çalisacagim, bunu bana bir daha sormayin. Hocami ve teknik kadromu seviyorum. Bunlarla ilgili milli takim arasinda genis bir açiklama yapacagim. Tek tek isimlerini verecegim. Hangi televizyonlarda kimler, ne niyetle hocayla takimin arasini, futbolcuyla benim arami, iliskilerimizi bozmaya çalisiyor? Bir kumpasin içindeyiz, herkes uyanik olsun. Simdilik bu kadarini söylüyorum. Televizyon programlarinda iyi niyetli olan, bizi kamuoyuyla bulusturan arkadaslarimiza minnet duygularimi ifade ediyorum. Kötü olanlari biliyorum ve takip ediyorum. Bunu kamuoyuna açikladigim zaman taraftarlarimiz gereken tepkiyi çok siddetli verir. Benim taraftarim her seyin farkinda” dedi.

Kaynak: İHA