Milliler Bronz Mücadelesi Verecek

Dubai’de devam eden 25. Dünya Karate Sampiyonasi’nda Erkek Kata ve Kumite Milli Takimlari üçüncülük maçina çikma hakki elde etti.

25. Dünya Büyükler Karate Sampiyonasi takim maçlariyla devam etti. Dubai’deki Hamdan Spor Kompleksi’nde düzenlenen organizasyonun dördüncü gününde tatamiye çikan Erkek Kata ve Kumite Takimlari yari finale çikmayi basardi. Yari finalde rakiplerine kaybeden iki ekip hafta sonunda üçüncülük için tatamiye çikacak.

Ali Sofuoglu, Emre Vefa Göktas ve Enes Özdemir’den olusan Avrupa Sampiyonu erkek kata takimi ilk turda 26.2 puan alarak Japonya’nin ardindan ikinci oldu ve yari finale çikti. Yari finalde yine 26.2 puan alan Ay-Yildizli ekip Japonya’nin 0.26 puan gerisinde kaldi ve finali kaçirdi. Erkek Kata Milli Takimi yarin aksam seansinda dünya üçüncülügü için Fransa ile karsilasacak.

Ömer Abdurrahim Özer, Eray Samdan, Furkan Kayali, Ridvan Kaptan, Burak Uygur, Ömer Faruk Arslan, Enes Bulut’tan olusan son dünya ikincisi Erkek Kumite Milli Takimi Dubai’de finalin kapisindan döndü. Seribasi oldugu için ilk turu bay geçen Ay-Yildizli ekip ikinci turda Meksika’yi 3-0 ile geçti. Üçüncü turda sampiyonlugun en büyük favorilerinden Misir’i besinci maçta maglup eden erkek kumiteciler, büyük çekismeye sahne olan Ispanya maçini da 3-1 kazandi. Yari finaldeki Italya maçi ise nefesleri kesti. Ilk maçta Ridvan Kaptan’in yenilgisini Enes Bulut ve Eray Samdan’in galibiyetleri ile telafi eden, Burak Uygur’un da berabere kalmasiyla besinci maça avantajli basladi.

Büyük mücadeleye sahne olan maçta günün yildizlarindan Ömer Abdürrahim Özer’in rakibine 3-1 kaybetmesiyle bir puan farkla finali kaçiran Ay-Yildizli ekip büyük üzüntü yasadi. Erkek Kumite Milli Takimimiz Pazar günü dünya üçüncülügü için Özbekistan ile mücadele edecek.

Tuba Yakan, Merve Çoban, Eda Eltemur, Meltem Hocaoglu Akyol’dan olusan Kadin Kumite Milli Takimi ise Ekvador, Brezilya ve Hindistan galibiyetlerinin ardindan çeyrek finalde Japonya’ya yenilerek sampiyonaya veda etti.

Damla Pelit, Damla Su Türemen ve Peri Koyuncu’dan olusan kadin kata takimimiz ise ilk turda 23.4 puanla grubunu dördüncü sirada bitirerek yari finale kaldi. Ilk kez Dünya Büyükler Karate Sampiyonasi deneyimi yasayan kata takimimiz yari final grubunu 23.72 puan ile Ispanya, Misir ve Peru’nun ardindan dördüncü sirada bitirdi ve madalya sansini kaçirdi.

Kaynak: İHA