Kayakla Atlamada Tarihi Basari

Fatih Arda Ipçioglu, Dünya Kupasi'nda finallere kalan ilk Türk sporcu oldu.

Rusya'da düzenlenen Kayakla Atlama Kis Dünya Kupasi'nda finallerde yarismaya hak kazanan Fatih Arda Ipçioglu, tarihi bir basari elde etti.

Türkiye Kayak Federasyonundan yapilan açiklamada, "Milli takim sporcusu Fatih Arda Ipçioglu, Kis Dünya Kupasi Elemeleri'nde 110.5 metrelik derecesiyle finallerde yarismaya hak kazandi. Nizhny Tagil sehrinde organize edilen ve 19 ülkeden 72 sporcunun katildigi yarismada ülkemizi temsil eden Fatih Arda Ipçioglu, tarihimizde ilk kez Dünya Kupasi finalinde yer alma basarisi gösterdi." ifadelerine yer verildi.

Milli sporcu Fatih Arda da sosyal medya hesabindan, "Kayakla atlama tarihimizde ilk kez Dünya Kupasi Elemeleri'ni geçerek tarih yazmayi basardim." paylasimi yapti.

- Oto: "Tarihimizde ilk kez finallerde yer aliyoruz"

Türkiye Kayak Federasyonu Baskani Ali Oto, milli sporcuyu tebrik ederek, "Sporcumuz Fatih Arda Ipçioglu'nun elde etmis oldugu basari bizleri son derece gururlandirdi. Türkiye Kayak Federasyonu olarak ülkemizi uluslararasi arenada basariyla temsil etmeyi ilke edindik. Tarihimizde ilk kez Dünya Kupasi'nda finallerde yer aliyoruz. Arda daha önce de olimpiyat kotasi alarak önemli bir basariya imza atti. Kendisini ve antrenörlerini bu basaridan dolayi yürekten kutluyorum. Yarinki finalde de en iyi dereceyi alacagina inaniyorum." seklinde görüs belirtti.

Fatih Arda Ipçioglu'nun 41. oldugu elemelerde mücadele eden diger milli sporcu Muhammed Irfan Çintimar ise yarismayi 83 metre atlayarak 68. sirada tamamladi.

Kaynak: AA