Dünya Karate Sampiyonasi, Birlesik Arap Emirlikleri'nde Sürüyor

Erkeklerde kata ve kumite milli takimlari, bronz madalya maçina çikma hakki elde etti.

Birlesik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Dünya Karate Sampiyonasi'na takim müsabakalariyla devam edildi.

Türkiye Karate Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, Dubai'deki sampiyonanin 4. gününde erkek kata ve kumite milli takimlari, bronz madalya maçina çikma hakki kazandi.

Ali Sofuoglu, Emre Vefa Göktas ve Enes Özdemir’den olusan Avrupa sampiyonu Erkek Kata Milli Takimi, ilk turda 26.2 puan alarak Japonya'nin ardindan ikinci oldu ve yari finale çikti. Yari finalde de ayni puani alan ay-yildizli ekip, Japonya'nin 0.26 puan gerisinde kalarak finali kaçirdi. Erkek Kata Milli Takimi, yarin aksam seansinda dünya üçüncülügü için Fransa ile karsilasacak.

Ömer Abdurrahim Özer, Eray Samdan, Furkan Kayali, Ridvan Kaptan, Burak Uygur, Ömer Faruk Arslan, Enes Bulut'un mücadele ettigi son dünya ikincisi Erkek Kumite Milli Takimi ise ilk turu bay geçtikten sonra Meksika, Misir ve Ispanya'yi eleyerek yari finale kaldi. Yari finalde Italya'ya 3-2 kaybeden ay-yildizlilar, 21 Kasim Pazar günü Özbekistan ile üçüncülük için mücadele edecek.

Öte yandan Tuba Yakan, Merve Çoban, Eda Eltemur, Meltem Hocaoglu Akyol’un yer aldigi Kadin Kumite Milli Takimi, Ekvador, Brezilya ve Hindistan galibiyetlerinin ardindan çeyrek finalde Japonya’ya yenilerek sampiyonaya veda etti.

Damla Pelit, Damla Su Türemen ve Peri Koyuncu'dan olusan Kadin Kata Milli Takimi ise yari final grubunu 23.72 puanla Ispanya, Misir ve Peru'nun ardindan 4. sirada bitirerek madalya sansini kaçirdi.

Kaynak: AA