Basketbolda Maçin Ardindan

Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman: 'Bir sampiyon gibi oynadik. Mücadelemize bir sampiyon gibi devam edecegiz' Monaco Basantrenörü Zvezdan Mitrovic: 'THY Avrupa Ligi'nin hücumdaki en yetenekli takimiyla oynadik'

Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi'nde mücadelelerine gerçek bir sampiyon gibi devam edeceklerini söyledi.

Ataman, THY Avrupa Ligi'nin 11. haftasinda Fransa'nin Monaco takimi ile Sinan Erdem Spor Salonu'nda yaptiklari ve 98-77 kazandiklari maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Monaco karsisinda maçin kontrolünü sürekli ellerinde bulundurduklarini belirten tecrübeli basantrenör, "Bu aksam genel olarak çok iyi bir maç çikardigimizi düsünüyorum. Maça çok iyi basladik. Müsabaka boyunca kontrol bizim elimizdeydi. Savunmada da gayet iyiydik. Sadece son çeyrekte alan savunmasina döndüklerinde ritmimiz bozulur gibi oldu. Birkaç tane bos sut kaçirdik. Daha sonra Larkin'in tepeden ve köselerden buldugu üçlüklerle alan savunmasini deldik ve kendi oyunumuza döndük. Aslinda son üç yildir oynadigimiz Efes basketboluna döndük. Bir sampiyon gibi oynadik. Mücadelemize bir sampiyon gibi devam edecegiz." diye konustu.

Uzun oyuncularinin performansindan memnun oldugunu aktaran Ataman, "Geçen sezon Sertaç (Sanli) ile oynamaya aliskin oldugumuz basketbol modelini simdi Tibor Pleiss ile uygulamaya basladik. Tibor, geçen yil agir bir sakatlik geçirmisti. Iki-üç ay oynayamamisti. Iyilestikten sonra da hep oynamak istiyordu ama bu sefer de Sertaç ve Dunston onun önündeydi. Simdi iyi durumda. Iyi de çalisiyor. Özellikle hücumda çok faydali oynuyor. Bu nedenle onu daha çok kullanmaya basladik. Bu aksam Petrusev'den de iyi verim aldik. Bu aksam uzunlarimizin da katkisindan oldukça memnunum." ifadelerini kullandi.

- Mitrovic: "Anadolu Efes maçin sonunu iyi oynadi"

Monaco Basantrenörü Zvezdan Mitrovic, Anadolu Efes'in maçin sonunu iyi oynadigini belirtti.

"Takimim maçin basinda kötü bir performans sergiledi." diyen Mitrovic, "Anadolu Efes maça iyi basladi ve açik alanlarda sayi üretti. THY Avrupa Ligi'nin hücumdaki en yetenekli takimiyla oynadik. Ikinci yarida iyi performans gösterdigimiz anlar oldu. Farki 6 sayiya kadar indirdik ama sonunda yakalayamadik. Anadolu Efes maçin sonunu iyi oynadi ve galip geldi. Ofans anlaminda da çok iyi bir performans sergileyemedik. Birçok top kaybi yaptik." degerlendirmesinde bulundu.

Mitrovic, THY Avrupa Ligi'nde maçin sonunu getirememe durumlarinin skorer oyun kurucu eksikliginden kaynaklandigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA