Milli Tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar Saraybosna'dan Bronz Madalya Ile Döndü

Bosna Hersek’in baskenti Saraybosna’da düzenlenen Avrupa Gençler Tekvando Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil eden milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar, Avrupa 3’üncüsü olarak kazandigi bronz madalya ile Türkiye’ye döndü. Uzunçavdar, “Hedefim tabii ki birinci olmakti. Ama kural hatalarina ve hakem hatalarina ugradim. Bu beni yildirmadi. Aksine daha çok motive etti. Bu aldigim 3.’lük madalyasi insallah bana seneye dünya sampiyonlugunu getirecek” dedi.

Avrupa Tekvando Birligi tarafindan Bosna Hersek’in baskenti Saraybosna’da düzenlenen Avrupa Gençler Tekvando Sampiyonasi tamamlandi. Organizasyonun son gününde 5 siklette müsabakalar yapildi. Kizlarda 68 kiloda Türkiye’yi temsil eden 16 yasindaki Sude Yaren Uzunçavdar, bronz madalya kazanip Avrupa 3’üncüsü olarak Türkiye’ye döndü.

"Bu 3.’lük insallah bana seneye dünya sampiyonlugunu getirecek"

Milli sporcu Sude Yaren Uzunçavdar, hedefinin dünya sampiyonu oldugunu söyledi.

Uzunçavdar, “Avrupa’da üçüncü oldum. Hedefim tabii ki birinci olmakti. Ama kural hatalarina ve hakem hatalarina ugradim. Bu beni yildirmadi. Aksine daha çok motive etti. Bu aldigim 3.’lük insallah bana seneye dünya sampiyonlugunu getirecek. Hedefim her zaman bayragimizi en yüksek yerde dalgalandirmak. Çok uzun süredir bu maça hazirlaniyorduk. Yilin basindan beri en önemli maç buydu. Son 1 ay kala Milli Takim Kampina gittik. Ali Sahin hocamiz ve teknik direktörümüzle hazirlandik. Burada da uzun çagdas spor kulübünde de babamla, babaannemle ve takim arkadaslarimla antrenmanlarimizi sürdürdük. Ve zorlu bir Avrupa sampiyonasi geçirdik. Burada 3.’lük elde ettim. Daha iyisini tabii ki de yapabilirdim ama insallah seneye dünya sampiyonasinda sampiyon olacagim. Tabii ki de ülkemi böyle büyük bir alanda temsil ettigim için çok mutluyum. Hedefim altin madalya almakti. Ama nasip buymus ve dedigim gibi hakem hatalarina ugradim” dedi.



“Hedefim her sporcunun hayali olan ülkemizi 2024 olimpiyatlarinda temsil etmek”

Uzunçavdar sözlerine, “Son anda maçim yari finalde 7-6 gitti. Çok mutluyum bayragimizi göndere çektirdim. Takim olarak da çok iyiydik. Bütün arkadaslarimi tebrik ederim. Ayrica beni destekleyen Beykoz Belediye Baskanimiz Murat Aydin, Baskan Yardimcimiz Fatih Saglam ve sefimiz Iskender Közen ve Osman Gönaçli hocama da çok tesekkür ediyorum. Ayrica su anda olimpik takim sporcu, olimpik havuzdayim, yaptigim basarilardan dolayi olimpik havuza seçildim. Hedefim her sporcunun hayali olan ülkemizi 2024 olimpiyatlarinda temsil etmek ve bunun için gerçekten gece gündüz çalisiyoruz. Insallah hedeflerimize ulasacagiz” diye konustu.



“Hamdolsun ülkemizi, bayragimizi orada temsil ettik”

Sude Yaren Uzunçavdar’in babasi ve antrenörü Serkan Uzunçavdar, “Çok mutluyum. Hamdolsun böyle büyük bir turnuvada madalya alabilmek çok zor. Kizim otoriteler tarafindan altin madalya beklenen bir sporcuydu. Fakat orada tamamen hakem hatalarindan kaynakli hatalardan dolayi 3’üncü oldu. Ama bos dönmemesi de çok önemliydi. Ayrica bizim en büyük hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatlari. Orada da yarisabilmesi için hanesine 20 puan kazanmis oldu. Çok iyi hazirlandik. Çok güzel hazirlandik. Hamdolsun ülkemizi, bayragimizi orada temsil ettik, kürsüde yerimizi aldik” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA