Büyüksehir Belediye Erzurumspor Kulübü Baskani Düzgün'den Sezon Degerlendirmesi Açiklamasi

'Geçtigimiz yillara göre Süper Lig ve 1. Lig'de ilk 12 haftalar itibariyla en basarili dönemi geçiriyoruz diyebilirim'

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Büyüksehir Belediye Erzurumspor'un kulüp baskani Ömer Düzgün, takimin geride kalan haftalardaki performansini degerlendirdi.

Baskan Ömer Düzgün, kulüp tesislerinde düzenlenen aksam yemegi organizasyonunda basin mensuplariyla bir araya geldi.

Yaptigi konusmada, sezon basinda takimi bu sekilde kurmanin kolay olmadigini dile getiren Düzgün, "Erzurumspor büyük bir aile oldugunu gösterdi ve güzel bir takim kurduk. 11 haftadir sahalardaydik. Geçen haftayi bay geçtik. 7 galibiyet, 3 maglubiyet, 1 beraberlikle 22 puan topladik ve 5. siradayiz." diye konustu.

Düzgün, futbolculara ödeme yapma noktasinda zorluklar yasadiklarini ancak bunu bir sekilde hallettiklerini aktararak, söyle konustu:

"Biz transferleri yaparken, futbolculara vermemiz gereken pesinatlarda bile çok zorlandik. Futbolcularimiz da bizi idare etti. Agustos, eylül ve ekim borçlarimizi verdik. Bu süreçte bizlere 'Bizim paramizi vermediniz' demeden oynadilar. Geçtigimiz yillara göre Süper Lig ve 1. Lig'de ilk 12 haftalar itibariyla en basarili dönemi geçiriyoruz diyebilirim. Ben inaniyorum ki takimimiz net bir sekilde oturdu ve daha basarili islere imza atacak."

Futbolcularin maliyetleri hakkinda da bilgi veren Düzgün, "2021-2022 sezonu için kurdugumuz takimda futbolcu maliyeti yerli ve yabanci olmak üzere 64 milyon lira. Kurlarin artmasiyla 6 milyon da buna eklendi. Transfer yaptigimiz zaman bu rakam 58-59 milyondu ama 6 milyonu ekleyince 64 milyon gibi bir rakam karsimiza çikti. Insallah bu kur daha ileri gitmez de kaybimiz az olur. Önümüzde 7 maçimiz var ve bu hafta Bolu ile oynayacagiz. Bu 7 maçi en az kayipla kapatmak istiyoruz. Çünkü sampiyonluga oynayan takim için ciddi bir gösterge olacak." ifadelerini kullandi.

Düzgün, devre arasi yapilmasi planlanan transferlere de deginerek, "Transfer çalismalarina baslarken, geçmis dönemlerden kalan borçlara takildik. Transfer tahtamiz kapaliydi ve yaklasik 14 milyon lira o zorlu sartlarda ödeme yaparak transfer tahtasini açtik. Su an yine tahtamiz kapali. Umarim ocak ayina kadar bir gelir kaynagi buluruz. Transfer tahtasini açarsak, 2-3 futbolcu daha almak istiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA