Dünya Karate Sampiyonasi Basladi

Dubai'de yapilan sampiyonanin ilk gününde 5 milli sporcu tatamiye çikti.

Birlesik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Dünya Karate Sampiyonasi basladi.

Türkiye Karate Federasyonunun açiklamasina göre, Dubai'nin ev sahipligi yaptigi sampiyonanin ilk gününde kumite kategorisinde 5 milli sporcu tatamiye çikti.

Erkekler 75 kiloda ilk turu bay geçen Eren Akkurt, ikinci turda Slovak David Podsklan'i 2-2 biten maçta ilk puan avantajiyla maglup etti. Üçüncü turda Ekvadorlu Luis Choez, son 16'da da Silili Joaquin Lavin Gonzalez'i geçen milli karateci, çeyrek final maçinda Özbek Dastonbek Otabolaev'e maglup olarak altin madalya sansini kaybetti.

Türkiye'yi +84 kiloda temsil eden Ridvan Kaptan, ilk tur maçinda Azeri Asiman Gurbanli'ya 3-0 yenilerek altin madalya sansini yitirdi.

84 kiloda ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Karadagli Nikola Malovic'i yenen Samed Gök, üçüncü turda Brazilyali Diego Silva ile karsilasti. Rakibine maglup olan genç karateci, sampiyonaya veda etti.

Kadinlarda ise +68 kiloda Kenyali Nancy Eunifrace ile Kirgiz Olga Maltseva'yi maglup eden Meltem Hocaoglu, son 16 turunda Asya sampiyonu ve Tokyo 2020 üçüncüsü Kazak Sofya Berultseva'ya 6-0 yenildi.

Ilk Dünya Sampiyonasi heyecanini yasayan Eda Eltemur, 68 kilo ilk tur müsabakasinda Tokyo 2020 sampiyonu Misirli Feryal Abdelaziz'e 8-0 maglup oldu. Milli karateciler Meltem ve Eda, altin madalya sansini kaybetti.

Kaynak: AA