GÜNDEM ÖZETI / 15 Kasim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, KKTC'nin 38. kurulus yil dönümü dolayisiyla düzenlenecek resmigeçit töreni ile Yeni Girne Askeri Hastanesinin temel atma, toplu açilis ve lansman törenlerine katilacak.

(Lefkosa)

2- CHP MYK, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, iki Bakanlik arasinda yapilacak "Mesleki ve Teknik Egitimi Gelistirme Isbirligi Protokolü" imza törenine katilacak.

(Istanbul/13.00)

EKONOMI FINANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, valiligi ziyaret edecek, Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi destegiyle hayata geçirilen 9 projenin toplu açilis törenine katilacak, ardindan belediye baskanligini, AK Parti Il Baskanligini ve Safranbolu eski çarsida esnafi ziyaret edecek.

(Karabük/10.00/11.00/12.00/12.30/16.00)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kanal Istanbul Projesi kapsaminda yapimi devam eden, Basaksehir-Kayasehir-Bahçesehir arasindaki ulasimi saglayacak Sazlidere Köprüsü Satiyesi'nde incelemelerde bulunacak.

(Istanbul/10.00)

3- Türkiye Istatistik Kurumu, eylül ayina iliskin ücretli çalisan istatistiklerini, ekim ayina iliskin tarim ürünleri üretici fiyat endeksini ve konut satis istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Iran'a resmi ziyaretinde Cumhurbaskani Ibrahim Reisi ve mevkidasi Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya gelecek.

(Tahran)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Türk Telekom ile yapilacak ve Atatürk Kültür Merkezi'nin teknik, sanatsal ve kültürel yönetiminin uluslararasi standartlara göre yürütülmesini saglamayi amaçlayan is birligi anlasmasinin imza törenine, ardindan "Gelecek Gençlerin / Kültür Endüstrileri Destek Programi"nin tanitim programina katilacak.

(Istanbul/10.00/12.00)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Gençlik Projeleri Destekleme Programi kapsaminda KADEM tarafindan yürütülen "Geleneksel Üretimin Genç Gönüllü Elçileri" projesinin kapanis töreni ile Türkiye Bilardo Federasyonunun tesis açilisina katilacak.

(Ankara/11.00/15.00)

2- 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri

- A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve aday kadrodan bir futbolcu, G Grubu'nda, 16 Kasim'da deplasmanda Karadag'la yapilacak maça iliskin Podgorica Sehir Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak, milliler son çalismasini da statta yapacak.

(Podgorica/21.00/21.30)

- Karadag Milli Takimi Teknik Direktörü Miodrag Radulovic, Türkiye maçina iliskin Karadag Futbol Federasyonunun merkez binasinda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; Karadag Milli Takimi son çalismasini DG Arena'da gerçeklestirecek.

(Podgorica/16.00/19.00)

3- Hentbol Kadinlar Süper Ligi'nin 8. haftasinda Üsküdar Belediyespor-Tekirdagspor maçi yapilacak.

(Istanbul/15.30)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA