Ömer Faruk Dayioglu Avrupa Sampiyonu Oldu

Avrupa Gençler Taekwondo Sampiyonasi’nin üçüncü gününde Türkiye, 1 altin ve 1 gümüs madalya kazandi. Ömer Faruk Dayioglu Avrupa sampiyonu oldu.

Avrupa Taekwondo Birligi (WTE) tarafindan Bosna Hersek’in baskenti Saraybosna’da düzenlenen ve 4 gün sürecek sampiyonada ülkemizi 10’ar erkek ve kadin olmak üzere 20 sporcu temsil ediyor. Sampiyonanin üçüncü gününde erkeklerde 3, kadinlarda ise 2 olmak üzere toplam 5 siklette müsabakalar yapildi. Erkekler 55 kiloda Enes Kaplan, 59 kiloda Ömer Faruk Dayioglu, 78 kiloda Rahmet Baran Simsek, kadinlar 44 kiloda Canan Gündüz ve 68 kiloda Büsra Öztürk mücadele etti.

Üçüncü gün müsabakalari sonunda erkekler 59 kilo finalinde Belarus’tan Maksim Bandarevich’i ikinci raund sonunda 31-8 teknik üstünlükle maglup ederek altin madalya kazandi. 78 kiloda Rahmet Baran Simsek ise gümüs madalyanin sahibi oldu. Sampiyonanin ilk iki gününde 1 altin ve 4 bronz madalya kazanan Türkiye, madalya sayisini 2 altin, 1 gümüs ve 4 bronz madalyaya yükseltti.

Sampiyonanin dördüncü ve son gününde 5 siklette müsabakalar yapilacak. Erkekler 63 kiloda Kadir Santas, +78 kiloda Mehmet Efe Özdemir, kadinlar 46 kiloda Seyma Köseoglu, 49 kiloda Aleyna Senyurt ve 52 kiloda Öykü Özbey madalya mücadelesi verecek.

Kaynak: İHA