Milli Basketbolcu Kariyerinin Son Maçina Çikti

Basketbol kariyerini Türkiye-Polonya milli maçi öncesindeki organizasyonla resmen noktalayan basarili milli sporcu Saziye Ivegin, “Çok jübileler gördüm. Insan duygusallasiyor. Ilk kez ‘Biraktim’ diye telaffuz ediyorum. Çok zor” dedi.

Kariyerinde 300’ün üzerinde resmi milli maça çikan, uluslararasi arenada birçok basari yasayan ve basketbolseverlere tattiran Saziye Ivegin milli takimi ve basketbolu birakmasinin ardindan duygularini, kariyer planlamasini ve kadin basketboluna dair beklentilerini paylasti. Avrupa Basketbol Sampiyonasi Grup Elemeleri Türkiye-Polonya maçi öncesinde parkeye gelerek spora vedasini yapan deneyimli eski kaptan aglamamak için kendini çok zor tuttugunu, takim arkadaslarini da tembihledigini fakat vedalarin çok zor oldugunu belirtti.

Basketbolu özleyecegini söyleyen milli sporcu Ivegin, “Kariyerimde çok uzun süre basketbol oldu. Tutkuyla ve severek oynadim. Aslinda 2 sene önce birakmistim ama pandemi nedeniyle böyle bir organizasyon yoktu. Bu organizasyon için Türkiye Basketbol Federasyonu’na ve bize ev sahipligi yapan Izmit Belediyesi’ne de tesekkür ediyorum. Benim için çok duygusaldi. Kizlara maçtan önce ‘Aglamayin’ demistim ama onlar benden önce duygusallastilar. Kendimi çok zor tuttum. Her biriyle çok güçlü, kuvvetli ve degerli bir bagimiz var. Çok güzel aile olduk. 25 yillik kariyerim boyunca tüm takim arkadaslarimla, koçlarimla gönül bagimiz olustu. Bana destek olan yöneticilerime, koçlarima, takim arkadaslarima ve bizi her maçimizda destekleyen, dualariyla yanimizda olan basketbol severlere, spor severlere, Türk halkina çok tesekkür ediyorum. Ilk defa biraktigimi telaffuz ediyorum. Çok zor. Onun disinda çok fazla sporu birakan insanlarin jübilesine denk geldim. Insan çok fazla duygusallik yasiyor. Özlüyor. 1 sene sonra da olsa, 10 sene sonra da olsa insan basketbolu izlerken içimde bir heyecan ve kipirti olacak. Bugün de var, yarin da olacak" dedi.



“Yine basketbolun içinde kalacagim”

Basketbolu birakmasinin ardindan kariyer planlamasindan da bahseden milli basketbolcu Ivegin, “Çok büyük tecrübelerim ve kazanimlarim oldu. Basketbol, bana maddi manevi çok sey verdi. Artik geri ödeme zamani oldugunu düsünüyorum ve bunu yapmak istiyorum. Kazandigim, yasadigim her güzel seyin daha fazlasini yeni nesillere, genç kizlarimiza yasatmak için elimden geleni, bana düsen görevi yapmak istiyorum. Yine basketbolun içinde kalmak istiyorum, kalacagim da. Çok sey kazandim. Çok daha güzellerini yasayabiliriz. Gençlerimiz arkadan geliyor. Bence gençlerin biraz destek ve cesarete ihtiyaçlari var. Biz de elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.



“Türk halki çok basarili jenerasyon izledi”

Türk halkina seslenen ve desteklerini hiçbir zaman kadin basketbolundan esirgememelerini isteyen Saziye Ivegin, “Oynayarak olmasa bile disardan yapacagimiz islerle ayni keyfi alacagimi düsünüyorum. Oynamak çok keyifliydi. Ama birilerinin oynamasina, basarilar kazanmasina vesile olmak, onlarla birlikte bu mutlulugu yasamak da çok daha keyifli olacak. Türk halki çok basarili bir jenerasyon izledi. Bundan sonrasi için de; ayni destegi sürdürmeleri, bizimle beraber ayni yolda devam etmeleri gerekiyor. Bizde bugünkü gençlerin geçtigi dönemlerden geçtik ve sonrasinda büyük basarilari yakaladik. O yüzden desteklerini asla esirgemesinler. Izlemeye, maçlara gelmeye devam etsinler. Basketbol onlarla o kadar güzel ve keyifli ki onlar olmadan çok fazla keyifli olmuyor. Kizlarimizin ailesine seslenmek istiyorum; kizlarimizin basketbolun içinde olmalarini çok isterim. Onlarin hayatina, sosyal hayatlarina, aile hayatlarina basketbol çok büyük kazanimlar verecek. Emin olsunlar hem is hayatlarina, hem aile hayatlarina çok güzel düzen, özen gelecek. Çok severek, mutlu olarak oynadim. Sira genç kizlarimizda. Cesarete ihtiyaçlari var. Yanlarinda olsunlar. Bizler de tecrübelerimizle onlarla olacagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA