Türkiye-Cebelitarik Maçinin Ardindan

A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz: 'Ne kadar çok sayida gol atarsak, yaptigimiz isin o kadar anlami olacagina karar verdik. Bugün oyuncular da davranislariyla bunu gösterdi' Cebelitarik Teknik Direktörü Julio Ribas: 'Hakli bir galibiyet adilar. Bizden çok üstündüler'

2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu 9. maçinda agirladigi Cebelitarik'i 6-0 yenen A Milli Futbol Takimi'nin teknik direktörü Stefan Kuntz, oyuncularin son dakikaya kadar inanilmaz tutkuyla oynayip, önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda yapilan karsilasmanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Kuntz, "Takimimi tebrik etmek istiyorum. Çünkü bütün hafta boyunca çok yogun sekilde antrenmanlarini sürdürdüler. Bugün dogru oyunculari seçmekte zorlandim. Çünkü hepsi zorlu ve siki çalismayla bir hafta geçirdi. Burada vermis oldugumuz karar suydu, Norveç ya da hangi takim olursa olsun, kapi aralandiginda orada hazir olacaktik. Takimimiz son dakikaya kadar inanilmaz tutkuyla oynadi. Seyircilere de ilk kivilcimin bizden siçramasi önemliydi ki hep beraber burada istedigimiz sonucu elde edebilelim. Ne kadar çok sayida gol atarsak, yaptigimiz isin o kadar anlami olacagina karar verdik. Bugün oyuncular da davranislariyla bunu gösterdi. Yolun sonu degildi ama hayatlarini zorlastiracaktik. Kararimiz buydu. Takimimizin zihniyetini de göstermis olduk." ifadelerini kullandi.

Alman teknik adam, "Norveç'in Letonya ile berabere kalmasi, Karadag maçinin planini degistirecek mi?" sorusuna, "Diger maçlardan çikan sonuçlar Karadag maçimiz için bir farklilik olusturmayacak. Çünkü biz yine kazanmak zorundayiz. Takimda bazi degisiklikler olacak. Su an gerekli adimlari attik. Bu da bir maçtir, sakinligimizi korumamiz gerekiyor. Bu maçi analiz edecegiz. Yarin elimizde hangi oyuncular olduguna, oyuncularin maça nasil tepki verdigine bakacagim. Birlikte maç planimizi yapacagiz. Karadag maçinda bazi degisiklikler yapma imkanimiz olacak. Kazanmak için en çok sansi bulacagimiz kadroyu tercih edecegiz." yanitini verdi.

Kuntz, oyunculari bir sonraki maça hazirlamak için hemen çalismaya baslayacaklarini, sakat oyuncularin ve kadroya sonradan davet ettikleri oyuncularin da durumunu degerlendireceklerini söyledi.

Alman teknik adam, Türkçe dersleri aldigini da aktararak, Türkçe olarak, "Ben konusmak istiyorum yemekten sonra." dedi. Ardindan da, "En azindan oyunculara bunu söyleyebiliyorum. Su ana kadar dört Türkçe dersi aldim. Oyunculuk zamanimda çok iyi bir ögrenci degildim, umarim daha iyi olacaktir." diye konustu.

Kuntz, "Geldiginiz günden bugüne kadar takimda degisenler neler oldu?" sorusunu ise, "Takimdaki degisiklikleri siz daha iyi degerlendirebilirsiniz. Bu soruyu sizin cevaplamaniz daha uygun olacaktir. Takim ruhu olusuyor, takim birbirine yaklasiyor. Elbet hala basit hatalar yapiyoruz. Belki baska maçlarda daha büyük cezalar kesilecektir ama çok tutkulu oynuyoruz. Elde ettigimiz sonuçtan memnunum ama daha yolumuzun basindayiz." seklinde yanitladi.

- Ribas: "Bizden çok üstündüler"

Cebelitarik Teknik Direktörü Julio Ribas, Türkiye'nin galibiyeti hak ettigini dile getirdi.

Ay-yildizli ekibi tebrik eden Ribas, "Hakli bir galibiyet adilar. Bizden çok üstündüler. Kafamda kalacak pozisyon ise kirmizi kart pozisyonuydu. Direk kirmizi kart olmadigini düsünüyorum. Bu skoru ne kadar degistirirdi onu bilemeyiz. Rakibimiz her açidan daha iyiydi. Ufak bir nokta olarak ona deginmek istedim." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA