Stefan Kuntz Açiklamasi 'Hangi Takim Olursa Olsun Onlari Zorlayacagiz'

A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz, rakipleri kim olursa olsun onlari zorlayacaklarini söylerken Cebelitarik karsisinda alinan skordan memnun oldugunu ama daha yolun basinda olduklarini ifade etti.

Dünya Kupasi Elemeleri G Grubu 9. maçinda A Milli Futbol Takimi sahasinda Cebelitarik’i 6-0 maglup etti. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Bugün dogru oyunculari seçmekte epey zorlandigini ifade ederek, ”Hepsi çok iyi bir hafta geçirdi. Burada vermis oldugumuz karar su oldu. Hangi takim olursa olsun kapi aralandiginda orada olacaktik. Takimim inanilmaz bir tutkuyla oynadi bugün. Taraftara ilk kivilcimi biz siçrattirmak istiyorduk, hep beraber bu sonucu elde edebilmek için. Diger maçlardan çikan sonuçlar bizim Karadag maçinda herhangi bir fark üretmeyecek. Yine kazanmak zorundayiz. Takim içerisindeki degisiklikler olacak ve düzenimizi korumamiz gerekiyor” dedi.



”Hangi takim olursa olsun onlari zorlayacagiz”

Maç içerisindeki skora deginen Kuntz, ”Bugün mümkün oldugu kadar çok sayida gol atarsak yaptigimiz isin anlami olacakti. Bunu gösterdiler. Yolun sonu degil bu, biz devam edecegiz. Hangi takim olursa olsun onlari zorlayacagiz. Kararimiz buydu futbolcularla ve bunu disa vurdular. Takimimin mentalitesini görmüs oldum, böylece çok memnun kaldim” ifadelerini kullandi.

”Yusuf Yazici çaba gösterirse onu kabul ederiz”

Yusuf Yazici’nin kadroda olmamasiyla ilgili soruya deginen Alman Teknik Adam, ”Bu noktadaki genel oyuncu seçim kriterlerimize çesitli seçimler etki ediyor. Bir tarafta kendi kulüplerinde kaç dakika, hangi mevkide oynadigina, hangi oyuncuyla hangi taktikle oynuyor onlara bakiyoruz. Yusuf, Mart ayinda bize yardimci olmak istiyorsa o zaman kulübünde oynamasi önemli. Bu yüzdende bu vakti kullanip Lille’de daha çok oynamaya çaba gösterirse onu öyle bir durumda kabul ederiz” seklinde konustu.



”Hizli bir sekilde toparlanmaya çalisacagiz”

Takimin mevcut durumuna deginen Kuntz, ”Önümüzdeki günlerde mümkün oldugunca hizli bir sekilde toparlanmaya çalisacagiz ki tüm kadromuz eksiksiz olarak bir sonraki maça hazir olsun. Yarin duruma bakmamiz gereken Abdülkadir, Cengiz ve Ozan’a da bakacagiz. Tolga’yi da sonradan dahil ettik. Yusuf Sari da bize eslik edecek. Onlar bize eslik edecek ki Karadag’a giderken kadromuz saglam olsun” dedi.



”Sonuçtan memnunum ama yolun basindayiz”

Türkçe konustugu kelimelerle ilgili soruya cevap veren Stefan Kuntz, ”Ben seninle konusmak istiyorum yemekten sonra.’ En azindan oyunculara bunu söyleyebiliyorum. Türkçe söylemeyi basardim bunlari. Suana kadar 4 Türkçe dersi alabildim. Eskiden oyunculuk zamanimda çok iyi bir ögrenci degildim. Aslinda takimda olan degisikliklerin olup olmadigini siz daha iyi degerlendirirsiniz. Siz daha iyi taniyorsunuz. Bu soruyu sizin cevaplandirmaniz daha uygun olacaktir. Takima baktigimda ekip ruhu olusuyor takim birbirine yaklasiyor. Elbette basit hatalar yapiyoruz. Baska maçlarda bize daha büyük ceza kesilecektir. Çok tutkulu oynuyoruz. Her gün çalismaya devam etmemiz gerekiyor. Sonuçtan memnunum ama yolumuzun daha basindayiz. Bu maçi analiz edecegiz yarin ve elimdeki oyunculara bakacagim. Oyuncularin tepkilerini görecegiz. Sonra birlikte maç planimizi yapacagiz. Bazi planlarda degisiklikler yaptik. Bazi oyunculari erken çikardik, bazilarini dahil etmedik. Karadag maçinda bazi degisiklikler yapma imkanimiz olacak. Orada kazanmak için seçecegimiz kadroyu tespit edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA