Hollanda Milli Takim Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Hükümetin Kovid-19 Kararina Tepki Gösterdi

Hollanda Milli Takim Teknik Direktörü Louis van Gaal, geçici hükümetin ''spor müsabakalarina seyirci alinmama'' kararina tepki gösterdi.

2022 Dünya Kupasi Elemeleri yarin oynayacaklari Karadag Milli Takimi maçi öncesi Hollanda kamu yayin kurulusu NOS'a konusan Van Gaal, Hükümetin ''spor müsabakalarina seyirci alinmama'' kararini haksiz buldugunu belirterek, "Gerçekten çok üzgünüm ve çok yazik. Hollanda Milli Takimi insanlari birbirine baglayabilir, bunu geçmiste ve simdi de yapti. Futbol koronavirüsten korunmak için her seyi yapti ve statlarda hiçbir sey olmadi. Bu kontrol edildi ve onaylandi. Öyleyse böyle bir önlem saglikli bir karar degildir. " dedi.

Hollanda Milli Takimi'nin 16 Kasim'da Rotterdam'da G Grubu'nda Norveç Milli Takimi'na karsi seyircisiz oynayacak olmasini degerlendiren Van Gaal, "Tabii ki sali günü bos bir statta oynamak zorunda olmamizin bir etkisi olacak. Normalde Hollanda Milli Takimi'ni destekleyen 60 bin seyirci olacakti. Bu oyunculara büyük destek veriyor ama simdi bu olmayacak." diye konustu.

Hollanda'da geçici hükümet dün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda artan vaka sayilarinin önüne geçebilmek için 3 haftaligina "kismi kapanma"ya gidildigini açiklayarak, profesyonel ve amatör spor müsabakalarina seyirci alinmayacagini duyurmustu.

Kaynak: AA