F1 Brezilya Grand Prix'sine Valtteri Bottas Ilk Sirada Baslayacak

Formula 1 Dünya Sampiyonasi'nda sezonun 19. ayagi Brezilya Grand Prix'sine Mercedes takimindan Valtteri Bottas ilk sirada baslayacak.

F1 tarihinde üçüncü kez düzenlenen sprint yarisi, Brezilya'nin Sao Paulo kentindeki 4,3 kilometrelik Jose Carlos Pace Pisti'nde 24 tur üzerinden gerçeklestirildi.

Sprint yarisin hemen basinda yaptigi atakla liderligi ele geçiren Fin pilot Bottas, 29 dakika 9.559 saniyelik derecesiyle galip geldi ve pole pozisyonunu elde etti.

Red Bull takimindan Hollandali Max Verstappen, liderin 1.170 saniye arkasinda ikinciligi, Ferrari pilotu Ispanyol Carlos Sainz ise Bottas'in 18.723 saniye gerisinde üçüncülügü elde etti.

DRS teknik kurallarini ihlal ettigi için siralama turlarindan diskalifiye edilen ve sprint yarisina son siradan baslayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, 15 sira birden yükselerek 5. oldu. Hamilton, içten yanmali motorunu degistirdigi için yarinki yarisa 10. siradan baslayacak.

Sprint yarista ilk 3'e giren sürücüler, sirasiyla 3, 2 ve 1 puan kazandi.

Organizasyonu daha heyecanli hale getirmek için bu yil üç etapta uygulanmasina karar verilen sprint yarisinda alinan dereceler, Brezilya Grand Prix'sinin grid dizilisinde geçerli olacak.

Brezilya Grand Prix'si 71 tur üzerinden kosulacak ve yarin TSI 20.00'de baslayacak.

Kaynak: AA