F1 Brezilya Grand Prix'sinde Siralama Turlarinin Galibi Hamilton

Formula 1 Dünya Sampiyonasi'nda sezonun 19. ayagi Brezilya Grand Prix'sinin sprint yarisina, Mercedes takimindan Lewis Hamilton ilk sirada baslayacak.

Büyük Britanyali pilot, Brezilya'nin Sao Paulo kentindeki 4,3 kilometrelik Jose Carlos Pace Pisti'nde düzenlenecek yarisin siralama turlarinda 1 dakika 07.934 saniyelik süresiyle galip geldi.

Red Bull'un Hollandali pilotu Max Verstappen, liderin 0.438 saniye arkasinda ikinciligi, Hamilton'in takim arkadasi Valtteri Bottas da 0.535 saniye yavas turlayarak üçüncülügü elde etti.

Siralama turlarinda alinan dereceler, sprint yarisinin grid dizilisinde geçerli olacak. Organizasyonu daha heyecanli hale getirmek için bu yil üç etapta uygulanmasina karar verilen sprint yarisinin sonucu, pazar günkü yarista pilotlarin siralamasini belirleyecek. Kazananin pole pozisyonunu elde edecegi sprint yarisinda ilk 3'e girenler, sirasiyla 3, 2 ve 1 puan alacak.

Bu sezon Büyük Britanya ve Italya'nin ardindan üçüncü kez uygulanacak sprint yarisi yarin TSI 22.30, 71 turluk yaris ise 14 Kasim Pazar günü TSI 20.00'de gerçeklestirilecek.

Kaynak: AA