Almanya Futbol Federasyonu Eski Teknik Direktör Löw'e Veda Etti

Almanya Futbol Federasyonu (DFB), 15 yil ülkenin A Milli Takimi'nin basinda bulunan ve 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'ndan (EURO 2020) sonra haziranda görevinden ayrilan teknik direktör Joachim Löw için veda töreni düzenledi.



Alman Milli Takimi'nin, 2022 FIFA Dünya Kupasi Eleme Grubu'nda, Wolfsburg'daki Volkswagen Arena'da Liechtenstein'e karsi oynadigi maç öncesinde düzenlenen törende, DFB Baskan Yardimcisi Peter Peters, Löw'e plaket verdi.

Statta bulunan 26 bin seyirci, Löw'e sevgi gösterisinde bulundu.

Mirloslav Klose, Lukas Podolski, Sami Khedira, Benedikt Howedes ve Per Mertesacker gibi eski milli futbolcularin da hazir bulundugu törende, stattaki ekrandan Löw'ün milli takimda görev yaptigi dönemden kesitler gösterildi.

Löw de DFB'nin internet sayfasindan yayimladigi veda mesajinda, "17 yil milli takimimizin bir parçasi olabildigim için çok tesekkür ederim. Sonsuz minnettar oldugum harika bir zamandi." ifadelerini kullandi.

Sporda kendi ülkesini temsil etmekten daha büyük ve güzel bir seyin olmadigini vurgulayan Löw, "Galibiyetlerden sonra birlikte costuk, hayal kirikliklardan ve yenilgilerden sonra birbirimizi destekledik ve teselli ettik. Hep birlikte, her zaman gitmek istedigimiz, hep hayalini kurdugumuz yere geldik. Birlikte dünya sampiyonu olduk." degerlendirmesinde bulundu.

Löw, 2004'te Almanya A Milli Futbol Takimi'nda teknik direktör Jürgen Klinsmann'in yardimcisi olarak göreve basladi. 2006'da Klinsmann'in yerine milli takimin basina geçen Löw, 15 yil bu görevde bulundu.

198 maçta Alman Milli Takimi'nin basinda bulunan Löw, 2014'te Brezilya'nin ev sahipliginde düzenlenen FIFA Dünya Kupasi'nda sampiyonluk sevinci yasadi.

61 yasindaki Löw, Kovid-19 salginindan dolayi bir yil ertelenen EURO 2020'nin son 16 turunda, Alman Milli Takimi'nin Ingiltere'ye 2-0 yenilerek elenmesinin ardindan haziranda görevinden ayrildi.

Kaynak: AA