GÜNDEM ÖZETI / 11 Kasim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Valiligi ziyaret edecek, Dicle Üniversitesi Akademik Yil Açilisi'na katilarak "Türkiye'de Toplum, Siyaset ve Anayasalar" dersini verecek, Diyarbakir anneleri ile bir araya gelecek, Ali Gaffar Okkan Akademi Lisesinin açilisini yapacak ve "Nesilden Nesile Tecrübe Konusuyor" programinda gençlerle bulusacak.

(Diyarbakir/10.00/11.00/14.00/15.00/18.00)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Toptancilar Hali esnafi ile Büyüksehir Belediyesini ziyaret edecek, Atatürk Kültür Merkezinde otobüsçülerle, Flora Arena'da muhtarlarla bir araya gelecek ve Dösemealti Belediyesi Toplu Açilis Törenine katilacak.

(Antalya/05.00-17.30)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, açilis konusmasini Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir'in yapacagi SAHA EXPO 2021 Savunma, Havacilik ve Uzay Sanayi Fuari'na katilacak.

(Istanbul/12.00)

2- CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba baskanliginda, aralarinda Esnaf Masasi üyelerinin de bulundugu CHP Çalisma Grubu Heyeti, Kayseri'de basin toplantisi düzenleyecek, ilçelerde ziyaretlerde bulunacak.

(Kayseri/10.00)

3- TBMM'den

- Genel Kurulda Icra Iflas Kanunu'nda degisiklikleri de içeren 5. Yargi Paketi görüsülecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginin 2022 yili bütçesi ele alinacak.

(TBMM/14.00/10.00)

EKONOMI FINANS

1- Ticaret Bakani Mehmet Mus, "Türkiye-Türk Cumhuriyetleri Ekonomi ve Ticaret Konferansi Açilisi"na katilacak, basin toplantisi ve "Türkiye-Özbekistan Tercihli Ticaret Anlasmasi Mutabakat Zapti Imza Töreni"nin yani sira "Türkiye ile Kazakistan Arasinda Sinir Ötesi Merkezler Konusunda Isbirligi Yapilmasina Iliskin Mutabakat Zapti Imza Töreni"ne katilacak.

(Istanbul/10.00/12.30/18.45)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Marmaray Zübeyde Hanim Parki açilis törenine istirak edecek.

(Istanbul/11.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB), eylül ayina iliskin ödemeler dengesi istatistikleri ile haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

4- Türkiye Istatistik Kurumu, eylül ayina iliskin kümes hayvanciligi ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Türk Konseyi Disisleri Bakanlari Toplantisi düzenlenecek.

(Istanbul/09.00)

2- Fransa'nin ev sahipliginde yaklasik 30 ülkenin katilimiyla Paris Baris Forumu düzenlenecek.

(Paris)

GÜNCEL

1- YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Yüksekögretim Kurulu Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Yüksekögretimde Mesleki Egitim Çalistayi"na katilacak.

(Ankara/10.00)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- A Milli Futbol Takimi, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu'nda 13 Kasim Cumartesi günü Istanbul'da Cebelitarik'la oynayacagi maçin hazirliklarini TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde sürdürecek.

(Istanbul/17.00)

2- A Milli Kadin Basketbol Takimi, FIBA 2023 Avrupa Sampiyonasi Elemeleri D Grubu'ndaki ilk maçinda deplasmanda Slovenya ile karsi karsiya gelecek.

(Ljubljana/20.00)

3- Uluslararasi Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) Golbol Avrupa Sampiyonasi'nin yari finallerinde Türkiye kadinlarda Israil, erkeklerde ise Ukrayna ile karsi karsiya gelecek.

(Samsun/14.50/16.00)

4- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasinda Anadolu Efes, deplasmanda Almanya'nin Alba Berlin takimiyla karsilasacak.

(Berlin/22.00)

5- Hentbol Kadinlar Süper Ligi'nin 6. haftasindan ertelenen Üsküdar Belediyespor-Kastamonu Belediyespor maçi yapilacak.

(Istanbul/17.00)

6- Besiktas Futbol Takimi, hazirlik maçinda Kuzey Makedonya'nin Shkupi takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/14.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA