Vitor Pereira, Fenerbahçe'de Görev Yaptigi Ilk Dönemin Gerisinde Kaldi

Süper Lig'de oynadigi son 3 maçi kaybederek zirveden uzaklasan sarilacivertli futbol takiminda teknik direktör Pereira'nin gelecegi tartisilmaya baslandi Fenerbahçe ile yollari ikinci kez kesisen Portekizli teknik adam, ligde 11 haftalik periyotlar dikkate alindiginda puan ve gol istatistikleri bakimindan görev yaptigi ilk dönemin gerisinde kaldi Vitor Pereira'nin israrla 3421 sistemi üzerinde durmasi, formasyonu hiç esnetmemesi ve oyuncu degisikliklerinde verdigi kararlar, futbol kamuoyu tarafindan elestiriliyor.

Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de 2014'ten bu yana süren sampiyonluk özlemini sonlandirmak için büyük umutlarla ikinci kez takimin basina getirdigi Vitor Pereira, sari-lacivertli kulüpte görev yaptigi ilk dönemin gerisinde kaldi.

Süper Lig'de çiktigi son 3 maçta hanesine puan yazdiramayan ve zirveden uzaklasan Fenerbahçe'de teknik direktör Pereira, elestirilerin odak noktasi oldu.

Sari-lacivertli takimin ligde ve UEFA Avrupa Ligi'nde bekleneni verememesi ve sergiledigi performansla taraftarlarini mutlu edememesi, Portekizli teknik adamin geleceginin tartisilmasina yol açti.

- Pereira, ilk dönemini aratiyor

Fenerbahçe ile yollari ikinci kez kesisen Vitor Pereira, ligde 11 haftalik periyotlar dikkate alindiginda puan ve gol istatistikleri bakimindan görev yaptigi ilk dönemin gerisinde kaldi.

Süper Lig'de çiktigi 11 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 maglubiyet yasayan sari-lacivertli ekip, hanesine 19 puan yazdirdi. Bu müsabakalarda 15 kez fileleri havalandiran Fenerbahçe, kalesinde ise 13 gol gördü.

Sari-lacivertliler, Pereira'nin ilk kez görev yaptigi 2015-2016 sezonunda ise 11 haftalik periyotta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 maglubiyet sonucunda 24 puan elde etmisti. Bu karsilasmalarda 16 kez aglari sarsan Fenerbahçe, 9 gole engel olamamisti.

Fenerbahçe, Süper Lig'i ikinci sirada tamamladigi 2015-2016'da sadece 4 maglubiyet yasamisti. Sari-lacivertliler, bu sezon ise henüz 11. haftada ayni maglubiyet sayisina ulasti.

- Liderin 8 puan gerisinde

Süper Lig'de çiktigi maçlarin 5'inde puan kaybi yasayan Fenerbahçe, 11. hafta sonunda namaglup lider Trabzonspor'un 8 puan gerisinde yer aldi.

Sari-lacivertliler, puan kaybi yasadigi müsabakalarda Demir Grup Sivasspor ile berabere kalirken, Medipol Basaksehir, Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor ve Ittifak Holding Konyaspor'a maglup oldu.

- Kalesini gole kapatamiyor

Fenerbahçe, tüm kulvarlarda çiktigi son 12 müsabakada kalesini gole kapatamadi.

Süper Lig'de yaptigi son 8 karsilasmada gol yiyen sari-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu ile gruplarda oynadigi son 4 maçta da rakip takimlarin skor üretmesine engel olamadi.

- Pereira'nin gelecegi tartisiliyor

Fenerbahçe'de üst üste alinan kötü sonuçlar, Vitor Pereira'nin sari-lacivertli kulüpteki geleceginin tartisilmasina yol açti.

Portekizli teknik adamin israrla 3-4-2-1 sistemi üzerinde durmasi, formasyonu hiç esnetmemesi ve oyuncu degisikliklerinde verdigi kararlar, futbol kamuoyu tarafindan elestiriliyor.

- Ali Koç döneminin 5. teknik direktörü

Vitor Pereira, Ali Koç'un baskanligi döneminde Fenerbahçe'nin basinda görev yapan 5. teknik direktör konumunda bulunuyor.

Sari-lacivertli kulübün 2018'den bu yana baskanligini yürüten Ali Koç döneminde daha önce Phillip Cocu, Ersun Yanal, Erol Bulut ve Emre Belözoglu, teknik direktörlük görevini üstlenmisti.

Fenerbahçe, Süper Lig'de bu teknik adamlardan Cocu ile 10, Ersun Yanal ile 43, Erol Bulut ile 30, Emre Belözoglu ile de 10 maça çikmisti.

Kaynak: AA