Bitlisli Kadin Futbolcular 'Üst Lig' Hedefiyle Çalisiyor

Tatvan ilçesinde lise mezunu ve egitimini sürdüren genç kizlardan kurulan ve bu yil 3. ligde mücadele edecek kadin futbol takimi, haftanin 4 günü idman yaparak yeni sezona hazirlaniyor Antrenör Abdurrahman Kaçak:'Bitlis'te bütün kulvarlarda oldugu gibi kadin futbolunda da ilerlemek istiyoruz. Insallah daha çok kizimizi sahada görecegiz. Bugüne kadar sahalarimizda hep erkekleri gördük bundan sonra kadinlari da görecegiz' Kaleci Ilayda Oran:'Kadinlar olarak 2019 yilinda sahaya indik. Ön yargiyi kirmak istiyoruz' Kadin futbolcu Seyma Tas:'Ülkemizde futbol denilince akla erkekler geliyor. Neden kadinlar olmasin? Neden biz de bu sahalarda mücadele etmeyelim?'

SENER TOKTAS - Bitlis'in Tatvan ilçesinde baskanligini Bitlisli is insani Yasin Can'in yaptigi Kadin Spor Kulübü bünyesinde kurulan kadin futbol takimi, sampiyonluk hedefine ulasmak için çalismalarini sürdürüyor.

Kizlarin spora kazandirilmasi amaciyla 2019 yilinda kurulan, lise ve Beden Egitimi Spor Yüksekokulunda (BESYO) egitimini sürdüren ögrenciler ile lise mezunu kizlardan olusan kadin futbol takimi, yeni sezonda sampiyon olarak bir üst lige yükselmeyi hedefliyor.

Kentte ön yargilari kirarak kentin tek kadin futbol takimina girmeyi basaran kadin futbolcular, bu yil 3. ligde Bitlis'i en iyi sekilde temsil etmek için ter döküyor.

Takimin turkuaz-beyaz renkli formasini giyerek sahada mücadele veren futbolcular, antrenörleri esliginde Tatvan Stadyumu'nda haftanin 4 günü idman yapiyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 2019'dan bu yana birkaç maça çikabilen kadin futbolcular, yeni sezonda rakiplerini geride birakarak, hayallerine ulasmak istiyor.

- "Kizlarimiz için imkanlarimizi zorluyoruz"

Takimin antrenörü Abdurrahman Kaçak, AA muhabirine, baslamasini bekledikleri lig için 18 kisilik kadroyla çalismalari sürdürdüklerini söyledi.

Kaçak, takimin 3. Lig'de oynayacagini ancak hedeflerinin üst ligleri zorlamak oldugunu belirterek, bunun için ellerinden geleni yaptiklarini ifade etti.

Haftada 4 gün antrenman yaptiklarini dile getiren Kaçak, "Kizlarimiz için imkanlarimizi zorluyoruz. Bitlis'te bütün kulvarlarda oldugu gibi kadin futbolunda da ilerlemek istiyoruz. Insallah daha çok kizimizi sahada görecegiz. Bu amaçla çalismalarimiza devam ediyoruz. Bugüne kadar sahalarimizda hep erkekleri gördük bundan sonra kadinlari da görecegiz." dedi.

Kaçak, kadinlarin çalismalar sayesinde her geçen gün daha da ilerledigine isaret ederek, basariyi kadinlarin yakalayacagina inandigini aktardi.

Bitlis Kadin Spor Kulübünün ilde örnek bir çalismaya imza attigini anlatan Kaçak, "Sürekli bizi arayarak gelmek isteyen kadinlar oluyor. Bundan sonra onlari yesil sahada daha çok görecegiz. Temennimiz bu yönde. Talepleri karsilamaya çalisiyoruz. Takima faydasi olacak kisileri sahaya alarak sayimizi artiracagiz. Desteklerinden dolayi kulüp baskanimiza, Gençlik ve Spor Il Müdürü Bilal Elkatmis'a tesekkür ederim." diye konustu.

- "Haftanin 4 günü antrenman yapiyoruz"

Takimin kalecisi Ilayda Oran ise 2019'da Tatvan'da kurulan kadin futbol takimina katildigini ancak salgin nedeniyle maçlara çikamadiklarini belirtti.

Normallesme sürecinin ardindan idmanlara basladiklarini kaydeden Oran, "Haftanin 4 günü antrenman yapiyoruz. Güzel seylerin olacagina inaniyorum. Ön yargiyi kirmak istiyoruz. Kadinlar olarak 2019 yilinda sahaya indik. 'Kadinlardan olamaz' ve 'yapamaz' dediler. Erkeklere sunulan imkanlar bize sunulsaydi çok daha iyi yerlere gelebilirdik. Öncelikle futbolu bana sevdiren hocama tesekkür ediyorum. Bitlis'te kadin sporcu olmak, kadin futbolunu temsil etmek ve ön yargilari kirmak çok zor. Bunu basarmaya çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.

Üniversiteye hazirlanan Seyma Tas, çocuklugundan bu yana futbolu sevdigini, kadin olarak böyle bir platformda yer almaktan mutluluk duydugunu belirterek, sunlari söyledi:

"Hocamizin ve baskanimizin yardimiyla buralara geldik. Mesele gelebilmek degil, sürdürmek. 2 top çevirdikten sonra birakmiyoruz. Haftada 4 gün antrenman yaparak bir düzeye gelmeye çalisiyoruz. Ögrenciyiz, okumaya ve ilerlemeye çalisiyoruz. Ülkemizde futbol denilince akla erkekler geliyor. Neden kadinlar olmasin, neden biz de bu sahalarda mücadele etmeyelim? Formalarimizi ilk giydigimizde çevremizdekilerin bakis açisi bizi rahatsiz etti. Bunu bir sekilde atlattik, atlamaya devam edecegiz. Kadinlar olarak sahada olmaktan memnunuz, olmaya da devam edecegiz. Idmanlarin meyvesini hep beraber alacagiz. Lig maçlarimiz açiklanacak. Atilan her bir gol kadinlarin yararina."

Kaynak: AA