Stefan Kuntz Açiklamasi 'Takimin Çikarttigi Isten Memnunum'

Türkiye A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz, beraberlik için hayal kirikligi yasadiklarini ancak takimin çikarttigi isten memnun oldugunu söyledi. Kuntz ayrica önemli olanin son 3 maçta 9 puan toplamak olduklarini ifade etti.

2022 FIFA Dünya Kupasi Elemeleri G Grubu 7. maçinda Türkiye sahasinda Norveç ile 1-1 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Türkiye A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz, hayal kirikligi yasadiklarini ifade ederek, “Elbette bir zaferle ayrilmak isterdik maçtan. Bu umut verici durumlar daha fazla yükselebilirdi. Ama suan küçük bir halde. Maç öncesinde konusurken kendilerine sunu söyledim oyunculara. Gereke bedenen gerek ruhen her seylerini ortaya koyarlarsa basarabileceklerini söyledim. Bunlari yaptilar. Hizli bir baslangiç yaptik. Planladigimizi hizli bir sekilde gerçeklestirdik ve golü bulduk. Bunun ardindan oyun üzerindeki kontrolü kaybettik çünkü Norveç çok iyi bir pas yapti. Alan paylasiminda çok basarilardi ve bize zorluk ürettiler. Devre arasinda takimda bazi ufak degisiklikler yaptik ve bu sayede ikinci yarida oyunu kontrol almaya basladik. Birkaç gol firsati da yakaladik. Tabi ki bu takim içerisinde olan bir özgüven eksikligi var. Maç içerisinde bedenen gücünüz tükenmeye basladiginda Norveç birkaç sans daha buldu. Maçin geneli itibariyle beraberlikle yetinmek durumundayiz“ dedi.



“Önemli olan 3 maçta 9 puan toplamak“

Yan toplari ve taç atislarini çalistiklarini ifade eden” Kuntz, “Ilk 3-4 korneri iyi savunduk ama gole sebep olan köse vurusunda yeterince hizli topu engelleyemedik. Sanirim bu noktada iyilesme potansiyelimiz var. Karsi tarafin yaptigi basardi bir orta ikili mücadelede kayip anlamina da geliyor. Dürüst olmak gerekirse teknik direktörün etkisine verilecek en dogru cevabi oyunculardan alirsiniz. 3 gün içerisinde görevimi iyi bir sekilde yerine getirdim. Oyunu kanatlardan tasimak adina iyi isler çikarttik. Oyunun son 3’te birlikte kisminda gol firsatlarini kullanma konusunda hala gelisme alanimiz var. Daha vaktimiz var ve suanda önemli olan 3 maçta 9 puan toplamak“ seklinde konustu.



“Genç ve yasli oyuncularla denge kurmak istiyoruz“

Stat atmosferinde çok heyecanlandigini ifade eden Alman Teknik Adam, “Seyircilerin yarisinin olmasi büyük bir keyif oldu. Fenerbahçe Stadi’nda ki seyirciler sanki tamamen doluymus stat gibi desteklediler. Burada yapmak istedigimiz sey genç ve yasli oyuncular arasinda denge tutturmak. Isimiz kolay olmadi. Fenerbahçe’nin kalecisini aldim deseydim herkes memnun olurdu ama suan oynayan kaleciler bu sansi hak etti. Berkan’da ilk maçinda çok iyi oynadi. Caner’i de yeniden oynattik. Hem genç hem deneyimli oynatmak gerekiyordu. Dengeyi nasil tutturacagimi bilmeliyim“ ifadelerini kullandi.

“Takimin çikarttigi isten memnunum“

Norveç’in iyi bir takim oldugunu söyleyen Kuntz, “Alan paylasiminda çok basariliydilar. Bunun üzerinden ileriye bir çok top çikarttilar. Ilk golü biz attik ama devre arasindan önce golü yedik. Ikinci yari kontrolü ele geçirdik ama Norveç paslariyla bu oyunu açti. Genel olarak sadece köse atislarinda degil, defansimizi genel olarak begendim. Bugün takimin çikarttiklari isten memnunum ve gördügümüz kadariyla ellerinden gelen her seyi yaptilar“ diye konustu.



“Takimin gelismesi için biraz daha vakit geçirmemiz gerek“

Oynanacak 4 maçin ardindan takimin durumunun konusacagini ifade eden Stefan Kuntz, “3 gün bu takimla birlikte çalistim, çok fazla bir sey diyemiyorum. Maçlari izledim daha önce ama önümüzdeki aylarda daha çok maç izleyecegim. Yeni oyunculara bakacagim ve ona göre iyi bir kadrolarimiz olacak. Milli takimla yaptigim çalisma henüz çok kisitli. Orta alanda paslasma konusunda çok net paslar atamadik. Çesitli mevkilerle alakali bu durumla roldü. Bu paslari dogru atabilmek konusunda özgüveninde bir payi var. Ben daha hizli bu takimin gelismesini isterim ama biraz daha vakit geçirmemiz gerekecek“ dedi.

Kuntz son olarak Dünya Kupasi’na katilmalari durumunda genel olarak genç bir kadro kuracaklarini ama önceliklerinin iyi ve kötü oyuncular arasinda tercih yapmak olacagini söyledi.



Berat Özdemir: “3 maçta 3 galibiyet alip Hollanda ve Norveç’in puan kaybini bekleyecegiz“

Norveç ile oynanan müsabakanin ardindan basin toplantisinda açiklama yapan Türkiye A Milli Takim futbolcusu Berat Özdemir, yillardir hayalini kurdugu formayi giyip en iyi sekilde temsil etmeye çalistigini söyleyerek, “Bazi zamanlar heyecanlandim. Maçlari oynadikça daha iyi olacagim. Orta saha üçlümüzle ilk defa oynadim. Hakan ve Ozan abiyi telebizyondan izliyordum. Zamanla ben oynadigimda ya da birlikte süre geçirdigimizde daha da iletisim artacaktir. Kuntz bir Alman ekolü ve birkaç gündür birlikteyiz. Takima çok güzel bir hava getirdi. Saha içi, saha disi çok saglikli her sey. Bizde onun istediklerini sahada yansittigimiz sürece galibiyetler kaçinilmaz olacaktir. Erken golü bulduk ama sonra ister istemez orta sahada paylasimda hata yaptik. Istediklerimizi sahaya yansittigimizda top bizde kaldi pozisyonlara girdik. Orta sahada top onlarda kalinca bir süre golü yedik. Gerçekten galip gelebilirdik. Norveç’i tebrik ediyorum güzel performans sergilediler. Hocamizin bize sagladigi bir özgüven var. Bugün gali gelebilirdik 1 puan çikardik. Önümüzde 3 maç var. Son kalan 3 maçta 3 galibiyet alip Hollanda veya Norveç in puan kaybetmesini bekleyecegiz. Hocamiz bize yapabilecekleri taktikleri antrenmanda gösterdi. Biraz daha hizli davranip orta açtirmayabilseydik dönen topu karsilasaydik gol yemezdik. Küçük hatalar olmazsa goller olmaz. Umarim bu hatalardan dersler çikartiriz“ dedi.

Kaynak: İHA