GÜNDEM ÖZETI / 8 Ekim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Atatürk Havalimani'nda 12. Ulastirma ve Haberlesme Surasi'na katilacak.

(Istanbul/11.00)

2- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Uluslararasi Politika Arastirmalari Merkezi'ni ziyaret edecek, basin toplantisi düzenleyecek.

(Roma)

3- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Kültür-Sanat Çalistayi'na istirak edecek.

(Istanbul/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Balikesir Il Egitim Degerlendirme Toplantisi'na katilacak, çesitli temaslarda bulunacak, Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Savastepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesini ziyaret edecek.

(Balikesir/10.00-15.15)

EKONOMI FINANS

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Türkiye-Nijerya 5. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantisi'na katilacak.

(Ankara/11.30)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, KOP Bölge Kalkinma Programi Tanitim Toplantisi'na, 8. Konya Bilim Festivali ile Konya Model Fabrika ve OSB 5. Kisim Altyapilari açilis törenlerine istirak edecek.

(Konya/11.00-17.00)

3- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, CHS Tarim ve Hayvancilik AS Hayvan Takip Sistemi açilisi ile elma hasadi programina katilacak, çesitli ziyaret ve temaslarda bulunacak.

(Karaman/09.45-15.30)

4- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Ulastirma ve Haberlesme Surasi'na istirak edecek, sonuç bildirgesi ve kapanis oturumunda konusacak.

(Istanbul/17.00)

5- Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, Savunma Sanayii Üniversite Bulusmalari “Erciyes Üniversitesi”

programina katilacak, Erciyes Teknopark'ta firma ziyaretleri yapacak, Kayseri Savunma Sanayii Il Bulusmasi'na istirak edecek.

(Kayseri/10.15-16.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Irak’ta “özel oylama günü” kapsaminda güvenlik güçleri, iç siginmacilar ve mahkumlar erken genel seçim için oy kullanacak.

(Bagdat/Erbil/Kerkük)

2- Türkiye-Iran siyasi istisareleri gerçeklestirilecek.

(Ankara/11.00)

3- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

GÜNCEL

1- Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, sabah namazinda gençlerle bulusacak, Valiligi ve Büyüksehir Belediyesini ziyaret edecek, 4-6 Yas Ravza Kur'an Kursu ve Türkiye Diyanet Vakfi Yüksekögrenim Kiz Ögrenci Yurdu açilislarina, Gençlik Merkezi temel atma törenine katilacak.

(Gaziantep/05.30-16.30)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- A Milli Futbol Takimi, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki 7'nci maçinda Ülker Stadi'nda Norveç ile karsi karsiya gelecek.

- Mücadeleyi, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu da takip edecek.

(Istanbul/21.45)

2- Formula 1 Dünya Sampiyonasi'nin Istanbul'da gerçeklestirilecek 16. yarisi Türkiye Grand Prix'si öncesi Intercity Istanbul Park'ta, pilotlar antrenman turlarinda piste çikacak.

(Istanbul/11.30)

3- Norveç'te düzenlenen Dünya Güres Sampiyonasi'nda grekoromen stil 60 kiloda Ahmet Uyar, 97 kiloda Ibrahim Tigci ve 130 kiloda Osman Yildirim müsabakalara baslayacak. 82 kiloda Burhan Akbudak altin, 72 kiloda Cengiz Arslan bronz madalya maçina çikacak; 55 kiloda Ekrem Öztürk repesaj mücadelesi verecek.

(Oslo/11.30-20.00)

4- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 2. haftasinda Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Rusya'nin CSKA Moskova takimini konuk edecek.

(Istanbul/20.30)

5- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nde 2021-2022 sezonu baslayacak; Bolu Belediyespor-Fenerbahçe Opet'i konuk edecek.

(Bolu/16.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA