Italya Milli Futbol Takimi'nin 3 Yillik Yenilmezlik Serisine Ispanya Son Verdi

Italya Milli Futbol Takimi'nin, Eylül 2018'den bu yana sürdürdügü özel ve resmi müsabakalar dahil 37 maçlik yenilmezlik serisi, UEFA Uluslar Ligi yari finalinde Ispanya karsisinda aldigi 2-1'lik yenilgiyle sona erdi.

"Gök-mavililer" olarak anilan son Avrupa Sampiyonu Italya, dün aksam UEFA Uluslar Ligi yari finalinde Milano’da agirladigi Ispanya’ya maglup olarak, sadece final sansina degil, baska önemli rekorlarina da veda etti.

Ispanya, bu maçla Italya'nin 3 yildan fazladir devam eden ve 37 maçi bulan yenilmezlik serisini sonlandirdi.

Gök-mavililer, bundan önceki son maglubiyetini 10 Eylül 2018’de yine bir UEFA Uluslar Ligi maçinda Portekiz karsisinda 1-0’lik yenilgiyle almisti. O tarihten bu yana 37 maçtir bilegi bükülmeyen Italya, bu maçlarin 28’ini kazanirken 9’un da berabere kalmis, 93 gol atip, kalesinde 12 gol görmüstü.

Italya Milli Takimi ayni zamanda, Brezilya'nin 1993-1996, Ispanya’nin 2007-2009 yillarinda elde ettigi 35 maçlik rekoru da gelistirmisti.

Diger yandan, "Goal" internet sitesinin haberine göre Italya, Ispanya maçiyla 1999'dan bu yana ilk kez sahasinda maglup olurken, 1925’ten beri maç kaybetmedigi Milano’da da uzun bir aradan sonra sahadan yenik ayrildi.

Diger yandan, Italya Milli Takim Teknik Direktörü Roberto Mancini, Ispanya maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Bu tip maçlarda, bazi anlar maçi etkileyebiliyor. Ilk yari rahatlikla 1-1 bitebilirdi. Ama onlar iyi oynadilar ve top tutmada da iyiler. (Leonardo) Bonucci’nin tepkisini görmedim ama bu bir seyi degistirmez, Leonardo protestodan sari kart görmemeliydi. Ikinci yari hem gol yememede hem de gol atmada iyiydik. Oyuncularimi yaptiklarindan dolayi kutluyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Mancini, yaz transfer döneminde Milan’dan ayrilarak Paris Saint Germain’e transfer olan milli takim kalecisi Gianluigi Donnarumma'nin Ispanya maçi içinde isliklanmasina da çok üzüldügünü belirtti.

Kaynak: AA