Ispanya, UEFA Uluslar Ligi'nde Finale Çikti

Italya : 1 Ispanya: 2.

Futbolda UEFA Uluslar Ligi yari finalinde Ispanya, Italya'yi 2-1 yenerek finale yükseldi.

Italya'nin Milano kentindeki San Siro Stadi'nda oynanan müsabakada, 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasinin iki yari finalisti bu kez Uluslar Ligi’nde kozlarini paylasti.

Mücadelede ilk pozisyonu Italya bulsa da golü ilk bulan taraf konuk ekip oldu. Ispanya, 17. dakikada Ferran Torres’in golüyle öne geçti: 0-1.

Ilk yarinin son bölümlerinde Italya gol firsatlari yakaladi ancak degerlendirmedi. 42. dakikada Italyan stoper çift sari karttan kirmizi kart görerek takimini 10 kisi birakti.

45+2. dakikada Ispanya’da Ferran Torres bir kez daha sahneye çikarak farki 2'ye çikardi: 0-2.

Ilk yari Ispanya'nin üstünlügüyle geçildi.

Ikinci yarida, ev sahibi Italya, 10 kisi kalmasina ragmen rakip kalede baskisini arttirdi ve 83. dakikada Lorenzo Pellegrini ile farki 1'e indiren golü atti: 1-2.

Karsilasmanin kalan dakikalarinda baska gol olmayinca Ispanya, Italya'yi 2-1 yenerek UEFA Uluslar Ligi’nde finale kalan ilk takim oldu. Bu sonuçla Ispanya, 2020 Avrupa Sampiyonasi yari finalinde yenildigi Italya'dan rövansi da almis oldu.

Yari finalin diger ayaginda Belçika ile Fransa, yarin Torino'daki Allianz Stadi’nda karsilasacak. Bu maçin galibi Ispanya ile finalde, kaybedeni ise Italya ile üçüncülük maçina çikacak.

UEFA Uluslar Ligi, üçüncülük maçi ve final karsilasmasi 10 Ekim Pazar günü oynanacak.

Kaynak: AA