GÜNDEM ÖZETI / 7 Ekim 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Italya'da 7'ncisi düzenlenen ve iki gün sürecek G20 Parlamento Baskanlari Zirvesi'ne (P20) katilacak.

(Roma)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Sivil Toplum Bulusmalarinin ilkine baskanlik edecek.

(Ankara/09.30)

2- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ve Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Baskanlik Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Cami Planlama ve Tasarimi Kilavuzu" tanitim toplantisina katilacak.

(Ankara/10.00)

3- Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Milli Egitim Bakanligi ile Demirören Medya Grubu arasinda imzalanacak "Mesleki Egitim Is Birligi Protokolü"nün imza törenine istirak edecek.

(Istanbul/11.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, 2020 yili Kamu Denetçiligi Kurumu Raporu görüsülecek.

(14.00)

EKONOMI FINANS

1- Ulastirma ve haberlesme sektörünün öncülerini bir araya getiren Ulastirma ve Haberlesme Surasi, Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin ev sahipliginde Atatürk Havalimani C Terminali'nde devam ediyor.

(Istanbul/10.30)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

3- TÜIK, finansal yatirim araçlarinin eylül ayi reel getiri oranlarini kamuoyuyla paylasacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Türkiye-Ukrayna Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantisina katilacak.

- Bakan Çavusoglu, Ukraynali mevkidasi Dmitro Kuleba ile ortak basin toplantisi düzenleyecek.

(Lviv)

2- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Voleybolda 2021 Spor Toto Sampiyonlar Kupasi'nin erkekler mücadelesinde Ziraat Bankkart ile Spor Toto, TVF Baskent Voleybol Salonu'nda karsilasacak.

(Ankara/19.00)

2- A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve takimdan bir futbolcu, 2022 FIFA Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri G Grubu'nda cuma günü Norveç ile oynayacaklari maç öncesi TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; ay-yildizlilar son çalismasini yapacak.

(Istanbul/16.30/17.00)

3- Norveç Teknik Direktörü Stale Solbakken ve takimdan bir futbolcu, cuma günü Türkiye ile oynayacaklari Dünya Kupasi Avrupa Elemeleri maçina iliskin Ülker Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak; takim son çalismasini statta gerçeklestirecek.

(Istanbul/18.45/19.15)

4- Dünya Güres Sampiyonasi'na Norveç'te devam edilecek. Grekoromen stilde 55 kiloda Ekrem Öztürk, 72 kiloda Cengiz Arslan, 77 kiloda Yunus Emre Basar ve 82 kiloda Burhan Akbudak mindere çikacak; kadinlar 72 kiloda buse Tosun Çavusoglu bronz madalya mücadelesi verecek.

(Oslo/11.30/20.00)

5- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 2. haftasinda Fenerbahçe Beko, deplasmanda Yunanistan'in Panathinaikos OPAP takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Atina/21.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA