Pinar Karsiyakalilar, Israil Dönüsü Havalimaninda Bekletilmelerine Tepki Gösterdi

Pinar Karsiyaka Genel Menajeri Çinar:''Israil'den dönerken havalimaninda maruz kaldigimiz muamele bizi sasirtti''.

Pinar Karsiyaka Genel Menajeri Selim Çinar, Tel Aviv'deki havalimaninda bekletildikleri için yaklasik 4 saatlik gecikmeyle Türkiye'ye dönebildiklerini belirterek, ''Israil'den dönerken havalimaninda maruz kaldigimiz muamele bizi sasirtti'' dedi.

Pinar Karsiyaka Genel Menajeri Selim Çinar, yaptigi açiklamada, FIBA Sampiyonlar Ligi'ne Israil deplasmaninda aldiklari galibiyetle basladiklari için mutlu olduklarini söyledi.

Sezon basinda hem Türkiye’de hem Avrupa’da yollarina kayipsiz devam etmek istediklerini kaydeden Çinar, "Büyük ölçüde yeni kurulan bir takim olmamiza ragmen dün çok önemli bir galibiyet aldik. Ancak Israil'den dönerken havalimaninda maruz kaldigimiz muamele bizi sasirtti. Özel uçakla gittigimiz ülkede sadece 32 saat süre geçirdikten sonra ayni kafile ile sorunsuz sekilde ayrilabilecekken güvenlik kontrolü gerekçesiyle havalimaninda 4 saat bekletildikten sonra dönmek zorunda kaldik. Açikçasi yersiz ve anlamsiz buldugumuz bu uygulama, takima ve kafileye rahatsizlik vermekten öteye geçmedi. Uygulamayla ilgili herhangi bir açiklama da yapilmadi. ” dedi.

- 1 saatlik çanta aramasi

Edinilen bilgiye göre, Kudüs kentinde karsilastigi Hapoel Bank Yahav Kudüs'ü yenerek organizasyona galibiyetle baslayan Pinar Karsiyaka kafilesi, saat 01.30'da planlanan özel uçakla Izmir'e dönmek için Ben Gurion Havalimani'na gitti. Ancak Israilli güvenlik görevlileri, yaklasik 1 saat boyunca kafilenin çantalarinda arama yapti.

Bu süreçte kafile uçaga binmeye basladi. Ancak aramanin bitmemesi ve havalimaninin saat 02.00'de kapanmasindan dolayi kafile uçaktan indirildi. Uçus saat 05.00'e ertelenirken, Pinar Karsiyaka kafilesi saat 07.30'da Izmir'e geldi.

Kaynak: AA