Olimpiyatlarda Tarihe Geçen Hülya Senyurt, Gelecegin Sampiyonlarini Yetistiriyor

1992 Barselona Olimpiyatlari'nda judoda üçüncü olarak, kadinlarda Türkiye'ye ilk madalya getiren sporcu olan Hülya Senyurt:'Ilk madalya alindiktan sonra 'Bu madalya alinabiliyormus, ulasilmayacak sey degilmis.' duygusunu kadin sporculara verdigime inaniyorum' 'Türkiye'de kadin sporcularin basarisinda çok ciddi artis var. Kadinlar bir seyi yapmak istediginde gerçekten basariyorlar. Bu konuda kadinlar olarak daha azimli ve daha çok çaliskaniz'

HAYATI AKÇAY - 1992 Barselona Olimpiyatlari'na katilarak judoda 48 kiloda elde ettigi üçüncülükle olimpiyatlarda madalya kazanan ilk Türk kadin sporcu olmayi basaran Hülya Senyurt, memleketi Ordu'da gelecegin sampiyon sporcularini yetistiriyor.

Ordu Altinordu Meslek Ilkögretim Okulu'nda Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi yapan Senyurt, judo antrenörlügüne de devam ediyor.

Haftanin belli günleri antrenmanlara katilarak gençleri gelecege hazirlayan Senyurt, yeni sampiyonlarin yetismesi için elinden geleni yapiyor.

Hülya Senyurt, AA muhabirine yaptigi açiklamada, judonun yasam tarzi oldugunu, bu sporla büyüdügünü ve hayatinin her alaninda judo oldugunu söyledi.

Imkanlar el verdigi sürece judodan vazgeçmeyecegini dile getiren Senyurt, "Çocuklara judoyu ögretiyorum. Basarili sporculari bulmaya çalisiyorum. Düzenli sekilde antrenmanlara devam ediyorum." dedi.

Senyurt, aktif spor hayatinda Avrupa sampiyonalarinda ikincilik ve üçüncülük ile Balkan sampiyonlugu gibi derecelerinin oldugunu ifade ederek, "Ancak hayatimin en önemli madalyasi 1992 Barselona Olimpiyatlari'nda aldigim üçüncülük madalyasi. Bu, Türkiye'de tüm branslarda olimpiyatlarda kadin sporcular arasinda alinan ilk madalya." diye konustu.

- "Kiz çocuklarina örnek oldugum için çok mutluyum"

Bu alanda ilk olmanin çok gurur verici oldugunu vurgulayan Senyurt, "Bizler bunun yükümlülügünü her zaman tasiyoruz. Kiz çocuklarina örnek oldugum için çok mutluyum. Bundan sonra da örnek olmaya devam etmek istiyorum." dedi.

Kendisini tarihe geçiren madalyanin önemine deginen Senyurt, "Ilk madalya alindiktan sonra 'Bu madalya alinabiliyormus, ulasilmayacak sey degilmis.' duygusunu kadin sporculara verdigime inaniyorum." ifadesini kullandi.

Senyurt, 19 yasinda elde ettigi bu basarinin çok önemli oldugunu belirterek, bugün olimpiyatlarda madalya kazanildiginda bu basarinin degerinin daha iyi anlasildiginin altini çizdi.

Judoda halen kendisinden sonra kadinlarda madalya kazanilmadigina vurgu yapan Senyurt, "Ama biz umudumuzu kaybetmedik. Judoda bir gün yeni madalyalarin alinacagina inaniyorum." açiklamasinda bulundu.

Türkiye Judo Federasyonunun önemli basarilarinin olduguna isaret eden Senyurt, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sadece olimpiyatlarda madalya alamiyoruz. Onun disinda Avrupa ve dünya klasmaninda basarili olan birçok kadin ve erkek sporcumuz var. Judonun topluma kattigi birçok deger var. Sadece basariyi madalya anlaminda degerlendirmemek lazim. Birçok çocugu sokaktan alip mindere tasiyoruz. Olaya bu açidan da bakmak gerekiyor."

- "Kadinlar bir seyi yapmak istediginde gerçekten basariyor"

Senyurt, Türkiye'de kadin sporcularin genel anlamda basarisinin arttigina dikkati çekerek, "Türkiye'de kadin sporcularin basarisinda çok ciddi artis var. Kadinlar bir seyi yapmak istediginde gerçekten basariyorlar. Bu konuda kadinlar olarak daha azimli ve daha çok çaliskaniz. Hedefledigimiz bir sey varsa muhakkak bunun üstesinden gelebilme, problemleri çözme gibi özelliklerimizin oldugunu düsünüyorum." diye konustu.

Kadin sporculara tavsiyelerde de bulunan Senyurt, "Mutlaka çok çalissinlar. Hedeflerinden vazgeçmesinler. Inaniyorum ki kadinlar basarili oldukça ülkemiz spor alaninda daha basarili olacaktir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA