Elazig'da Amatör Spor Haftasi Etkinlikleri Basladi

Amatör spor haftasi etkinlikleri Elazig’da çesitli branslarda yapilan müsabakalarla basladi.

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafindan her yastan insanin spor yapmasi ve farkindalik olusturulmasi için her yil ortaklasa düzenlenen ’Amatör Spor Haftasi’ Elazig’da basladi.

Bu yil 4-10 Ekim tarihleri arasinda gerçeklesecek amatör spor haftasinin açilisi Elazig Gençlik Merkezi Sahasi’nda hentbol, voleybol, bocce, güres, boks, kick boks, karete, taekwondo, judo, cimnastik, okçuluk ve badminton gibi farkli bir çok branstan antrenör ve sporcularin katilimiyla basladi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi sonunda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Mustafa Gür ve Elazig Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdulsamet Eren haftanin konusuna özel açiklamalarda bulundu.

Gür: “Emegi geçenleri tebrik ediyorum”

Amatör denince akla gönüllülük esasi geliyor diyen Elazig Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Mustafa Gür, "Sporcu yetistirmemizde, genç nesil yetistirmemizde büyük bir emek ortaya koyuluyor. Bu emekte özellikle tesislerde görev yapan arkadaslarimizi ben ayrica tebrik ediyorum. Bizlerle birlikte ilimizde gençlerin spora kazandirilmasinda yön veriyorlar. Ben bu haftanin Ilimize, ülkemize saglikli genç nesiller yetistirmede emegi geçen tüm personellerimizin ve yöneticilerimizin bu anlamli haftasini kutluyorum” dedi.



Eren: “Tesislesme ve uzman kadroda çok iyi yerlere geldik”

Amatör spor haftasinin büyük bir senlikle kutlanmasi gerektigine vurgu yapan Elazig Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdulsamet Eren ise, “Biz özellikle son yillarda yasanan pandemi nedeniyle özlem duydugumuz amatör haftasi etkinliklerini kutlayamiyoruz ama Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve paydas kurumu olan ASKF ile amatör haftasini en canli sekilde kutlamaya çalisacagiz. Ilimizde ve ülkemizde özellikle son yillarda yapilan spor yatirimlari ile birlikte spora verilen önemle birlikte olimpiyatlarda yakalamis oldugumuz bu basarilardan sonra sizlerin çok büyük hedefleri olmali çünkü hem tesislesme hem de uzman kadro açisindan çok iyi yere geldik. Insallah ilimizden de ülkemizi temsil edecek ay yildizli bayragimizi dalgalandiracak çok sporcu çikacagina biz eminiz. Ben simdiden herkesin amatör spor haftasini kutluyorum. Basta Bakanimiz Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, Gençlik ve Spor Bakanligi’na, Milletvekilimize, Valiligimize, Il Baskanimiza, Belediye Baskanimiza hele ki sehrin spordan gelmis bir belediye baskani ve amatör haftasi olmasi hasebiyle söylüyorum. ASKF’de baskanlik yapmis bir Belediye Baskanimiz onunda her daim biz destegini hissediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA