Bolu Trampolin Cimnastik Takimi, Genç Erkekler'de Türkiye Sampiyonu Oldu

Bolu Gençlik Spor Il Müdürlügü Kulübü, Izmir'de gerçeklestirilen Trampolin Cimnastik Kulüplerarasi Türkiye Sampiyonasi'nda Genç Erkekler kategorisinde Türkiye Sampiyonu oldu.

Trampolin Cimnastik Kulüplerarasi Türkiye Sampiyonasi, Izmir Halkapinar Spor Salonu'nda Türkiye'nin 9 ilinden 102 sporcunun katilimiyla gerçeklestirildi.

Bolu Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Kulübü Trampolin Cimnastik Takimi da sampiyonaya 11 sporcusuyla katilim sagladi.

Sampiyonada, 6 final gören Bolu Trampolin Cimnastik ekibi 7 madalya kazandi.

Sampiyonada 13-14 yas Genç Erkekler Kategorisinde Türkiye sampiyonu olan Bolu ekibi sporcularindan Sinan Can Kurt, 10-12 yas kategorisinde bireyselde Türkiye Sampiyonu olurken, büyük kizlar kategorisinde Türkiye Olimpiyatlara Hazirlik Merkezi (TOHM) sporcusu Sila Musluk Türkiye ikincisi, Bolu Olimpik Merkez adina yarisan Mert Gürer Türkiye üçüncüsü oldu.

Sampiyonanin ardindan Bolu'ya dönen cimnastikçiler, en yakin hedefleri olan 2022 Avrupa Sampiyonasi'nin hazirliklarina basladi.

- "Yarismayi 6 final 7 madalyayla tamamladik"

Antrenörü Caner Güzeltürk, AA muhabirine, 1-3 Ekim'de Izmir'de düzenlenen sampiyonaya, Bolu Cimnastik ekibi ve Gençlik Spor Il Müdürlügü Kulübü olarak yogun katilim sagladiklarini söyledi.

Sampiyonaya Bolu'dan 11 sporcuyla katildiklarini aktaran Güzeltürk, "Türkiye genelinden toplam 9 ilden 102 sporcu katilim sagladi. Bolu olarak 10-12 yasta Sinan Can Kurt Türkiye sampiyonu oldu. 13-14 yasta Bolu Cimnastik Spor Kulübü olarak Türkiye Sampiyonu olduk. Emir Öztürk bireyselde Türkiye Sampiyonu, Fahrettin Duman Türkiye ikincisi, Batuhan Meriç Mamur ise Türkiye üçüncüsü oldu. Yarismayi, toplamda 6 final 7 madalyayla tamamladik." seklinde konustu.

Güzeltürk, Bolu Cimnastik Takimi'ndan son derece umutlu olduklarini belirterek, "2022'de Avrupa sampiyonasi düzenlenecek. Oraya Bolu olarak yüksek katilim bekliyoruz. Çalismalarimiz hafta içi her gün çift antrenman olarak devam ediyor. Basarinin temelinde özgüven, çok çalismak yatiyor." dedi.

Sampiyonada genç erkekler kategorisinde Türkiye birincisi olan Emir Öztürk ise takim olarak da Türkiye sampiyonu olduklarini animsatarak, "Güzel bir yarisma oldu bizim için. Sakatliklarimiz olsa da elimizden geleni yapaya çalisiyoruz. Hedefim uluslararasi yarismalarda ülkemizi temsil ederek derece yapmak."ifadesini kullandi.

10-12 yas kategorisinde Türkiye sampiyonu olan Sinan Can Kurt da sampiyonanin güzel geçtigini dile getirerek, "Bu sonucu bekliyorduk. Çok çalistik." dedi.

Kaynak: AA